Fenty Eau de Parfum – триумфът на българската маслодайна роза

Певицата от Барбадос – Риана, освен прекрасен глас, се оказа, че има и отличен търговски нюх. Преди броени дни на пазара излезе парфюмът ѝ Fenty Eau de Parfum, който направи истински фурор. Ето защо:

 

Както списание Banker Special вече писа, неотдавна Риана бе обявена за най-богатата певица в света. А само след няколко дни лансирането на новия аромат ѝ донесе още повече успехи.

Ето как се събудих, след като #FENTYPARFUM бе напълно разпродаден.“ – написа развълнуваната звезда в личния си Instagram профил. Към посланието изпълнителката на Pon de Replay прикрепи и няколко снимки, на които ясно се вижда как с удоволствие консумира черен хайвер, сервиран в сребърен поднос, излегнала се в леглого си.

Френският град Грас – една от световните столици на парфюмерията.

Парфюмната вода се появи по магазините на 10-и август, както бе планирано, и за нула време бе разпродадена като топъл хляб. Според прессъобщението новият аромат е „едновременно пикантен и сладникав“. Наред с това е бил вдъхновен от някои от любимите градове на Риана: Бриджтаун в Барбадос, Грас и Париж във Франция и Ню Йорк и Лос Анджелис в Съединените американски щати. Съставките на ароматния шедьовър включват нотки на магнолия, мускус, мандарина, боровинка, здравец, пачуили и – за всеобща изненада – българска маслодайна роза.

Българската маслодайна роза.

Разбира се, отдавна се знае, че нашенската Роза Дамасцена се слави с високото си качество и е предпочитана от някои от най-елитните парфюмерии и брандове в световен мащаб. Но все пак е ласкателно, когато Риана – прочула се, като една от най-изисканите жени с добър вкус, избира цветята на българските розоберачи. Това несъмнено е една малка крачка за козметичната индустрия и една голяма за България.