Феновете на „Здрач“ ликуват – „Среднощно слънце“ най-сетне e в книжарниците

Август се оказа много благоприятен месец за любителите на книгите. Творбата на принц Хари и Меган Маркъл – „Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family” – е предвидена да излезе на 11-ти, а последният труд на писателката Стефани Майър вече се изкупува като топъл хляб. Ето за какво става въпрос:

 

Както неотдавна ви разказахме – https://special.bg/stefani-mayar-s-nov-roman-kam-sagata-vzdratchv/ – авторката на хитовата поредица бе решила най-накрая да издаде непубликувани досега нейни писания под формата на нов роман. Малцина се хората в света, които не са запознати със завладяващата любовната история на безсмъртния вампир Едуард Кълън и смъртната му любима Изабела (Бела) Суон. Но именно в новоизлезлия том, озаглавен „Среднощно слънце“ (Midnight Sun), цялата история от първата книга „Здрач“ е разказана от гледната точка на Едуард.

Едуард Кълън.

Произведението на Стефани Майър не само ще запознае по-подробно читателите с биологичното и приемното (вампирско) семейство на героя, но и ще разкаже за всички трудности и препятствия, с които се сблъсква след трансформацията си в свръхестествено същество. Най-интригуващата част, обаче, остава както запознанството и влюбването му в Бела, така и по какъв начин тя успява да промени живота му из основи.

Сцена от първия филм, където Едуард и Бела се запознават в час по биология.

Но за писателката оформянето на дългоочакваната книга се оказва не особено лек или планиран процес: „Тази книга е за Едуард, а да пиша от неговата перспектива ме накара да се чувствам много разтревожена и неспокойна. Следователно не исках много да работя върху „Среднощно слънце“, защото „Новолуние“ беше достатъчно депресиращ кошмар.“ – резюмира неотдавна Стефани Майър пред The New York Times. Така че почитателите на сагата трябва да са много благодарни на американката, че изпълни тяхното желание .

Независимо от това, какво чувстват и мислят създателката на поредицата и нейните почитатели, „Среднощно слънце“ не спира да се разпродава като топъл хляб. Само седмица след лансирането ѝ, на 4-ти август, книгата се превърна в тотален хит в Amazon, заемайки първо място в категорията „Топ 20 на най-продаваните и най-четените книги за седмицата“. Това важи и за Франция: Сесил Теруан, директор в издателство Hachette Romans, сподели преди броени дни пред телевизионната мрежа France Info, че въпреки първоначално подготвените 75 хил. бройки, се наложило да бъдат разпечатани допълнително 20 хил. екземпляра, за да се задоволят нуждите на френските читатели.

Класацията „Топ 20 на най-продаваните и най-четените книги за седмицата“ на Amazon.

До този момент все още няма официална информация кога книгата ще се появи и на български език. Впрочем, напълно е възможно вече да се работи усърдно върху превода и издаването на „Среднощно слънце“, която се очаква отново да бъде пусната на пазара от издателство „Егмонт“.