Есен 2020: Кои са най-модерните цветове за косите на дамите

Навън температурите може да са все още летни, но третият годишен сезон вече е тук. След като мнозина казват, че „есента е втора пролет“, това е идеалната възможност не само да промените и подредите гардероба си според сезона, но да смените и цвета на косата си. Представяме ви няколко впечатляващи идеи, с които определено ще грабнете вниманието на околните.

 

Ето кои есенни цветове ще са перфектни за вашата коса според даровитата нюйоркска колористка и фризьорка Стефани Браун, която неотдавна сподели актуалните трендове със списание Elle:

 

 1. Канелено омбре (Cinnamon Ombré)

Бионсе – една от най-красивите жени в света – определено знае как да направи добро първо впечатление. За премиерата на игралната версия на „Цар Лъв“ цветнокожата хубавица бе избрала много приятни топли канелени оттенъци, които да си отиват с кестенявата ѝ коса.

Все пак Стефани Браун съветва естествените брюнетки да не прекаляват с канеленото омбре: „Не пресилвайте канелените оттенъци, ако не искате косата ви да заприлича на месинг. Само няколко щриха топли нюанси са достатъчни, за да озарят лицето ви. Така прическата ви ще изглежда по-плътна и по-бляскава.

 

2. Гъбено русо (Mushroom Blonde)

Въпреки странното си име, този стил безусловно ще придаде прословутия „уау ефект“ на вашата коса.

През есенния сезон ще видим много коси, боядисани в гъбено русо и „бронд“ (комбинация от руси и кафеникави нюанси). Но докато при бронда оттенъците са по-наситени, при гъбеното русо са по-неутрални с няколко по-светли омбре краища.“ – обяснява нюйоркският фризьор.

 

3. Ефектът Бронд (Bronde)

Както вече споменахме, брондът се различава от гъбено русата коса по това, че при него русите и кафеникавите нюанси са по-ярки. Терминът се появи неотдавна и бързо доби огромна популярност, бидейки кръстоска между думите „brunette“ и „blonde“.  Така че избирайки този стил на боядисване, ще демонстрирате не само добър вкус, но и че сте в крак с последните модни тенденции.

 

4. Златисто-черна коса (Golden Black)

Звездата от „Малки сладки лъжкини“ Шей Мичъл определено въплъщава красотата на този контраст. Според Стефани Браун идеята е идеална за чернокосите дами и брюнетките с по-тъмна коса, които се нуждаят само от няколко златни подтонове. Впрочем, златисто-черната прическа ще бъде перфектният акцент за следващото хелоуинско парти, на което ще бъдете поканени, тъй като черното и жълтото отдавна се асоциират с празника на Вси Светии.

 

5. Кървавочервена коса с оранжеви оттенъци (Blood Orange-Red)

За колористката от Ню Йорк тази екстравагантна комбинация фактически съчетава два от най-популярните есенни нюанси: кървавочервеният и оранжевият. Докато първият олицетворява обагрянето на есенните листа, вторият не се асоциира само с тиквата, а подчертава забавната и мистериозната страна на третия годишен сезон.

 

6. Кестенява коса с лешникови нюанси (Spiced Chestnut)

Не е задължително, разбира се, да прибягвате единствено до оранжеви, златисти или червеникави оттенъци. На кестенявата коса, освен канелените кичури, ще ѝ отиват много и лешниковите. Те не само ще я направят да изглежда по-топла, мека и сияйна, но и са подходящи за почти всички оттенъци на цвета на кожата.

 

7. Нирванено русо (Nirvana Blonde)

Макар платиненорусата коса да е много популярна през лятото, тя ще продължи да е все така актуална и през есенния сезон. Стефани Браун дори смята, че цветът на прическата може да бъде по-тъмен или по-светъл, но така или иначе ще се запази цялостният ефект на тинейджърския дух. Американската актриса и певица Селена Гомес е идеалният пример за силата, младостта и елегантността, които нирванено русото придава на външния вид.

 

Оттук можете да разберете какви са модните тенденции в дрехите и бижутата през тази есен.