Даниъл Крейг: „Нито пени за дъщерите ми!“

Неотдавна екранният агент 007 сподели пред Daily Mail, че внимателно е обмислил завещанието си. Ето за какво става въпрос:

 

 

Роденият в Честър 52-годишен британец е сред най-богатите актьори на острова – повече от 150 млн. долара в банковата му сметка и имоти в Примроуз Хил, Лондон, манхатънския квартал „ТрайБеКа“ в Ню Йорк и Сънингхил в графство Бъркшър. Част от най-известните му роли са във филмите „Елизабет“ (1998), „Лара Крофт: Томб Рейдър“ (2001) и поредицата за Джеймс Бонд от 2006-а досега.

Любовният му живот също е много пъстър: през 1992 г. се жени за шотландската актриса Фиона Лудън, с която имат дъщеря на име Ела. След две години брак се развежда с Фиона и след това има връзки с немската актриса Хайке Макатч и американския филмов продуцент Сацуки Митчъл. През 2011-а се жени за дългогодишната си приятелка и колежка Рейчъл Вайс, която е от унгаро-австрийски еврейски произход. След седем години им се ражда дъщеря, чието име все още пазят в тайна. Впрочем Рейчъл има 13-годишен син Хенри от предишния си брак.

С бившата си жена Фиона.

И така преди броени дни екранният Джеймс Бонд съобщи в интервю за Daily Mail, че смята да лиши двете си дъщери от наследство, заради тяхното щастие: „Не искам да оставям много пари на новото поколение. Намирам наследството за много вредно, затова предпочитам да изхарча всичко или да дам цялото си състояние за благотворителни каузи, преди да напусна този свят.

Отляво: с дъщеря си Ела, отдясно: с втората си дъщеря, съпругата Рейчъл и синът ѝ Хенри.

Освен това Даниъл Крейг не обича да разгласява за личния си живот, така че се знае много малко за това как растат двете му деца и за връзката с жена му.

Но не само британецът мисли за бъдещето на наследниците му – Джаки Чан, Бил Гейтс, Елтън Джон, Стинг и Джордж Лукас също са решили да не оставят нито цент си на децата си. Те смятат, че така хем ще ги възпитат да оценяват парите, хем да се научат сами да изкарват прехраната си, хем да не приемат нищо за даденост.

Впрочем последният филм за Джеймс Бонд с участието на Даниъл Крей „Смъртта може да почака“ бе предвиден да излезе следващия месец по кината, но заради истерията с коронавируса световната му премиера бе преместена за ноември.