Дамска мода: Благодарение на Alexander McQueen, гъбите са вече на мода

Британската модна къща представи най-новата си колекция за тазгодишния есенно-зимен сезон. Интересно е, че царството на гъбите е послужило като вдъхновение за новите модели – особено за една специална рокля:

 

 

 

Неотдавна от Alexander McQueen представиха най-новите модни тенденции по време на Седмицата на модата в Ню Йорк за сезон есен-зима 2022 година. Сред множеството текстилни шедьоври се открояваше рокля, вдъхновена от психеделични гъби. Нейните акценти бяха черните мрежи, интересните бродерии и мънистата и кристали в яркочервено, киселиннозелено и яркожълто.

Очаква се в най-скоро време роклята да бъде в наличност, като тя може да се поръча от официалния сайт на британския бранд – https://www.alexandermcqueen.com/en-bg  . Макар и в София все още да няма физически цялостен магазин на Alexander McQueen, в ALL U Re на улица „Съборна“ № 9 могат да бъдат намерени дрехи на британския моделиер. Апропо, най-близкият физически магазин на лейбъла е в Турция, на адрес: Levazım, Koru Sokağı № :2, 34340 Бешикташ/Истанбул.

Британската луксозна модна къща Alexander McQueen е основана през 1992 г. от шотландския моден дизайнер Лий Александър Маккуин (1969-2010). Стойността на компанията се изчислява на над 30 млн. долара, като някои от знаковите ѝ шедьоври са били носени от известни личности като Лейди Гага, Бионсе, Кейт Мос и Кейт Мидълтън. След кончината на Александър Маккуин през 2010-а, марката започва да се ръководи от англичанката Сара Бъртън.