Дълкоочакваните музикални албуми тази пролет

Пролетта чука на вратата, а с нея ще посрещнем и няколко музикални групи, издаващи дългоочакваните си албуми. Сред тях са британците Placebo, рапърът MGK, който заради Меган Фокс стана рокер. Ето още подробности около музикалните събития.

PlaceboNever Let Me Go (Никога не ме оставяй)

На 25 март британските рокери Placebo ще се завърнат след деветгодишно прекъсване с новия си албум Never Let Me Go. В него ще влязат 13 композиции, някои от които  ̶  Beautiful James (Красивият Джеймс) и Surrounded by Spies (Заобиколен от шпиони)  ̶  бяха издадени още миналата година.

RöyksoppProfound Mysteries (Дълбоки тайни)

Корицата на албума „Дълбоки тайни“.

Последният албум на норвежкия електронен дует Röyksopp – The Inevitable End (Неизбежният край) излезе преди цели осем години. В новия проект, който е предвиден да излезе на 29 април тази година, ще влязат 10 парчета, включително излезлите по-рано Impossible (Невъзможно), (NothingBut) Ashes (Нищо освен) Пепел), The Ladder (Стълбата) и This Time, This Place (В това време, на това място). Музикантите наричат бъдещата дългосвиреща  плоча „концептуална работа с разширена творческа вселена“.

Иван Дорн — Dorndom

Иван Дорн.

Украинският музикант беше запланувал да издаде новия си албум съвсем-съвсем в края на пролета – на 31 май в 23.57 часа. През февруари дори обяви, че плочата е почти готова, но има много детайли, заради които той и екипът му „воюват“.

„Концепцията на албума и начинът, по който искам да се заявя с него, също изискват определена поготовка. В случая това ми е по-важно, отколкото реакцията на хората, които ще го чуят. Искам с него да направя поврат в индустрията“ – обяви Дорн.

Ако албумът все пак излезе въпреки текущите събития в Украйна, то той ще бъде четвъртият в кариерата на музиканта. Предишният англоезичен проект на Дорн OTD излезе през април 2017 година.

Red Hot Chili PeppersUnlimited Love („Безгранична любов“)

Американските „люти чушки“ дойдоха с порция безгранична любов. Излизането на 12-ия студиен албум Unlimited Love на рокерите е планирано за 1 април. В навечерието на представянето групата вече сподели няколко парчета от бъдещата плоча — Poster Child (Дете, за чието лечение трябва да се събере определена финансова сума) и ​​Black Summer („Черно лято“).

Предишният им албум The Getaway („Бягството“) излезе  през 2016 година. Оттогава групата напусна китаристът Джош Клингхофър, а на мястото му след десетгодишно прекъсване се върна Джон Фрушанте – съавторът на хитовете Californication и Stadium Arcadium. В новия албум групата ще се събере със своя отдавнашен съмишленик и продуцент  Рик Рубин, който освен с тях работи с Адел и Джони Кеш.

Machine Gun Kelly (MGK) — Mainstream Sellout (Основна разпродажба)

Американският рапър Колсън Бейкър е насрочил издаването на новия си албум Mainstream Sellout за 25 март. По-рано MGK вече сподели за съвместното си изпълнение в стил поп пънк Emo Girl с певицата Willow. За създаването на композицията артистът е бил вдъхновен от филма „Тялото на Дженифър“ с годеницата му Меган Фокс в главната роля.

В бъдещата плоча ще влезе и неотдавнашното съвместно изпълнение на Бейкър с рапъра LilWayne с названието “Ау”. В него рапърите пеят за живота в нескончаемо пиянство и за успеха на музикалното поприще.

Swedish House Mafia — Paradise Again(Раят отново)

Правещата електронна музика група Swedish House Mafia, която е известна със сътрудничеството си със Стинг и TheWeeknd, ще пуснат дългоочакваната си дългосвиреща плоча на 15 април.

Това ще бъде дебютният им албум, след като те официално се събраха през 2008 година. До сега те издаваха само сингъли, а през 2018 г. дори се разпаднаха. Бъдещата плоча, както признават от триото, ще бъде изпълнена със скандинавски мелодии и „твърдо“ звучене.

„Когато си купите албума, изслушайте го отначало докрай. Казваме това, защото чувстваме, че все още имаме какво да кажем“, обяви един от участниците в групата.

Заглавието само по себе си говори, че винаги, когато имате усещането, че са ви изхвърлили зад борда, имате шанс да се върнете обратно или просто да заплувате към онова място, където отново ще се почувствате като в рая.