Carnevale di Venezia: Други предстоящи събития

Ето че остава само седмица до края на тазгодишния Венециански карнавал, но забавленията още не са приключили. Някои от тях ще продължат чак до последния му ден. Приготвили сме ви част от тях, които си заслужава да бъдат посетени.

 

 

Amori di carta e carte d’amore

Адрес: Archivio di Stato, Campo dei Frari, Сан Поло, Венеция

Дата и час: до 25-ти февруари от 10:00 до 13:00 часа

Тогава ще бъдат отворени държавните архиви на Венецианската република, от които може да научите подробности за любовния живот на местните жители. Един от тях е литературният критик, поет и благородник Гаспаре Гоци, прочут с романтичните си връзки.

Гаспаре Гоци.

Il Concorso della Maschera più bellaconcorso giornaliero

Адрес: Piazza San Marco, Венеция

Дата и час: до 25-ти февруари от 11:00 до 13:00 часа

Въпреки че конкурсът за най-красивата маска вече е започнал, той ще продължи до самия край на карнавала. Всеки ден, от 11:00 до 13:00 часа, участниците ще имат възможността да покажат своите костюми, маски, гримове и перуки пред публиката на площада. Финалистите ще бъдат избрани чрез гласуване между 20-22 февруари, като победителят ще се узнае на 23-ти, в неделя. На другия ден, 24-ти февруари, ще бъде определено и най-добре костюмираното дете.

 

Diorami dal Vangelo. Gesù: la Vita.

Адрес: Chiesa di San Geremia, Канареджо, Венеция

Дата и час: до 25-ти февруари от 10:00 до 13:00 часа и от 14:30 до 17:00 часа, с изключение на втроник сутрин

За вярващите или тези, които искат да се запознаят с живота на Иисус Христос, е подходяща експозицията „Diorami del Vangelo. Gesù: la Vita“. Реализирана е под формата на диорама и представя най-важните епизоди от живота на Божия син, от Благовещение до Петдесетница, предлагайки по-просто, но в същото време интересно изобразяване на Евангелието. Експозицията е подходяща и за хората с увредено зрение, които могат да прочетат надписите и да усетят макетите благодарение на ръцете си.

Вход свободен.

Pista di pattinaggio a Venezia

Адрес: Campo San Polo, Венеция

Дата и час: до 25-ти февруари от 11:00 до 21:00 часа

На любителите на зимните кънки ще бъде предоставена голяма ледена пързалка, която ще донесе удоволствие на малки и големи. Отворена е всеки ден, с възможност за наемане на кънки. За по-малките, които се страхувт или нямат желание да карат, има въртележка, разположена точно до ледената пързалка.

След всяка смяна, която продължава към час и половина, ще има 30-минутна почивка, през която ледът се почиства и приготвя за следващите кънкьори. Изключение правият само едночасовите почивки между 11:00-12: 30 и 13:30-15:00 часа.

Задължително е носенето на ръкавици на ледената пързалка!