Авиокомпания GullivAir ще свързва България и Румъния със Северна Америка

Страхотна новина за любителите на пътуванията, особено за тези, които искат да посетят Северна Америка без прекачвания. Преди броени дни стана известно, че българската авиокомпания GullivAir е получила разрешително да извършва полети до Канада и Съединените американски щати. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Както вече казахме, GullivAir вече е получила право да осъществява директни полети до Канада. Това се дължи и на една от спогодбите между северноамериканската държава и Европейския съюз.

Освен това, по данни на сайта Bgtourism.bg, неотдавна се потвърди, че ще се осъществяват полети от София до Ню Йорк. По този начин ще се разкрият нови възможности, както за туризъма, така и за засилването на търговско-икономическите връзки със Северна Америка.

Все още се доизясняват някои въпроси, но се очаква в най-скоро време да бъдат добавени и нови дестинации към списъка на GullivAir. От декември 2020-а българският превозвач извършва чартърни полети и до Доминиканската република, Малдивите, Индия, Кения и Румъния.

Airbus А330.

Наскоро българската авиокомпания се похвали в социалните мрежи, че е получила втори самолет Airbus А330 (първоначално собственост на Turkish Airlines), като първо с него ще се извършва тестов полет от София до Цюрих. Airbus А330 разполага с 251 места в икономическа класа и 18 в бизнес класа. GullivAir очаква през следващия месец да получи още един Airbus А330 и още три такива модела до края на 2021 година.

Част от интериора на Airbus А330.

А сега да разкажем малко повече за българската компания.

Стюардесите на GullivAir.

Основана е през 2016 г. в София и има хъбове, както на софийското летище, така и на летище „Анри Коанда“ в Букурещ. Начело на компанията е Янко Иванов, който получава лиценза за експлоатация от българските власти през септември 2020 година. До момента авиокомпанията разполага с два модела Airbus А330 и три ATR 72, като се очаква бройката им да се увеличи. А като се има предвид, че името на компанията по всяка вероятност е вдъхновено от литературния герой на Джонатан Суифт – Гъливер, (чието име на английски се изписва Gulliver), чакат ни все по-интересни новини за все по-екзотични дестинации.