Aston Martin D11

За 2021 г. DB11 добавя специално издание Shadow, което включва затъмнени външни детайли за по-зловещ външен вид. Пакетът може да се прилага само за моделите V8, а от Aston Martin казват, че ще изработят само 300 копия за целия свят. 

 

DB11 предлага два много различни варианта на двигателя: 4.0-литров V-8 с двоен турбо или 5.2-литров V-12 отново би-турбо. Първият развива 503 конски сили и 700 нм въртящ момент, докато вторият произвежда 630 понита и 720 нютон метра. И двете се съчетават с осемстепенна автоматична скоростна кутия, която предава цялата тази мощност само на задните колела. Не само детонизираната версия на V-12 DB11, която прави 600 конски сили,  показва сериозна бързина.

По последни данни Aston се отказа от V-12 за модели, които не са AMR. Бяха направени тестове на DB11 AMR в Северна Германия. Неговата масивна тяга и атлетични движения се комбинират с ауспух, който е мелодичен и заплашителен в еднаква степен. Купето DB11 доказа, че по-малко цилиндри могат да бъдат също толкова бързи и да звучат също толкова страшно.

Както се очаква, вътрешността на всеки DB11 е лукс с плюшена среда, която може да бъде персонализирана с фантастични цветове и екзотични материали. Налице са някои непостоянни монтажни елементи на панела и учудващо обикновени разпределителни уреди, но все пак тези проблеми са незначителни в сравнение с екстравагантното и сърцераздирателно преживяване. Всеки модел включва кожена тапицерия, отопляеми и регулируеми с точност предни седалки и пасивно влизане.

Тези, които искат повече престижни функции, могат да добавят отопляем волан и вентилирани предни седалки. За съжаление в DB11 няма много места за съхранение на багаж и предмети извън кошчето на централната конзола, което се отваря, за да се разкрият държачи за чаши и полезна изкачаща конзола.

Информационно-развлекателната система е произведена от Mercedes-Benz, с удобни за потребителя контроли и атрактивни менюта. Големият 8.0-инчов екран се управлява чрез стандартен въртящ се контролер, както и наличен тъчпад на централния панел. Заедно с мощната 400-ватова аудио система и сателитно радио SiriusXM, Aston предоставя на всеки DB11 Wi-Fi точка за достъп и много силна музика. Купувачите могат да поръчат до 700-ватова звукова система или 1000-ватова единица Bang & Olufsen, която е способна да предизвика ефект на земетресение. Цената на тази спортна луксозна играчка надхвърля сумата от 210 000 долара при непълен състав на екстрите.