Арнолд Шварценегер стана дядо: Катрин Шварценегер и Крис Прат се радват на първото си дете

Преди броени дни щастлива новина сполетя семейство Шварценегер в Лос Анджелис. Седемдесет и три годишният австриец стана дядо за първи път, а дъщеря му – Катрин – вече изпитва първите трепети на майчинството.

 

Коя е Катрин Шварценегер?

Тя е най-голямото дете на Арнолд Шварценегер и бившата му съпруга Мария Шрайвър. Родена е на 13-ти декември, 1989 година в Лос Анджелис, Калифорния. По майчина линия има немски и ирландски корени, а по бащина – австрийски; майка ѝ е племенница на убития 35-ти американски президент Джон Кенеди. От брака на родителите си има една сестра Кристина и двама братя: Патрик и Кристофър, а от извънбрачната връзка на баща си – полубрат Джоузеф Баена. През 2012-а се дипломира от Южнокалифорнийския университет и започва да работи като писател; сред заглавията на творбите ѝ са Rock What You’ve Got: Secrets to Loving Your Inner and Outer Beauty from Someone Who’s Been There and Back и I Just Graduated . . . Now What? .  Освен това тя е и активен защитник на правата на животните.

Срещата с Крис Прат

Преди две години, през юни, тя се запознава с една от най-известните звезди на Холивуд – Крис Прат. Българският зрител вероятно го познава от филмовите поредици „Пазители на Галактиката“ и ‚Джурасик свят“. Двамата моментално се влюбват: през 2019-а се сгодяват, пет месеца по-късно сключват брак в Монтесито, Калифорния, а през април тази година обявиха, че очакват първото си дете. Първородната им дъщеря Лайла Мария Шварценегер-Прат се ражда на 10-ти август, 2020 година.

„Не бихме могли да бъдем по-щастливи. И майката, и бебето се чувстват страхотно. Наистина сме благословени. С любов, Катрин и Крис.“ – пише щастливият баща в Instagram.

Между другото, Крис Прат е и набожен християнин. Това си проличава и от двете референции към Библията, които веднага следват съобщението му:

Псалм 126:3: „Господ извърши велики неща за нас, от които се изпълнихме с радост. “

Псалм 127:3-4 : „Ето, наследство от Господа са чадата, и награда от Него е плодът на утробата. Както са стрелите в ръката на силния, така са чадата на младостта.“

Всички членове на семейството са изключително горди и щастливи от раждането на Лайла Мария и непрестанно се грижат за родилката и новороденото.

Това не е първото дете на Крис Прат

Преди Катрин Крис е бил женен за актрисата Ана Фарис, станала известна покрай участието си във филмовата поредица „Страшен филм“, „Планината Броукбек“ (2005) и „Флиртология” (2008). Двамата се запознават преди 13 години, докато четат сценария за лентата „Купонът на живота ти“, която излиза по кината четири години по-късно. Сгодяват се към края на 2008-а, а през 2009-а минават под венчилото на остров Бали, Индонезия. Първородният им син Джак се ражда девет седмици преждевременно през август 2012 година. И двамата родители преоткриват вярата в Бога, молейки му се непрестанно за скорошното оздравяване на сина им: молитвите им най-накрая са чути. Семейното им щастие, за жалост, не трае дълго – през 2017-а Крис и Ана се разделят, а разводът им е финализиран година по-късно. Но както се казва „всяко зло за добро“.