Албански паспорт и за Дуа Липа

Британската певица от албански произход вече се похвали с новополученото си албанско гражданство.

 

Макар 27-годишната звезда да е родена в столицата на Обединеното кралство – Лондон, родителите ѝ са етнически албанци (Дукаджин Липа и Анеса Реджа), родом от Прищина, Косово.

В интерес на истината, до този момент изпълнителката на Break My Heart разполагаше само с британски паспорт. Дори и когато през 2008-а се завръща за малко в Прищина, Дуа Липа все още няма албански пътнически документ. След това отново се завръща в Англия, за да сбъдне съкровената си мечта за бляскава музикална кариера.

Дуа Липа с Байрам Бегай.

Въпреки че израства в Англия, през годините музикантката не забравя балканските си корени. Затова не е чудно, че чернокосата красавица с голяма радост „стана албанка“ в Тирана в присъствието на Байрам Бегай, президента на Албания, и кмета Ерион Велиай.

По време на престижна церемония присъстваха и родителите ѝ, брат ѝ и сестра ѝ: „Благодаря ви, чувствам се горда.“ – гласи публикацията ѝ в Instagram.

Рита Ора.

Да припомним, че освен нея, сънародничката ѝ Рита Ора има подобна съдба. Родена е на 26-ти ноември 1990 г. в Прищина (майка ѝ Вера е католичка, а баща ѝ Бесник – мюсюлманин). Само една година след раждането ѝ, цялото ѝ семейство се изнася в Лондон. Изпълнителката на How We Do (Party), за разлика от Дуа, притежава косовски паспорт.