Актьорски игри или как Брад Пит се превъплъти в Антъни Фaучи

След като преди няколко дни един от секссимволите на Холивуд представи прогнозата за времето, гостувайки в предаването на Джон Красински, сега Брад Пит се преобрази като имунолога Антъни Фаучи в шоуто „Saturday Night Live“. Ето за какво става дума:

 

Ако името на Антъни Фаучи ви звучи познато, това е защото е топ специалист и съветник по инфекциозни болести не само в Съединените щати, но и на Белия дом и често се появява на брифингите, свързани с COVID-19. Преди известно време той бе подложен на множеството неудобни въпроси от страна на репортерката Паула Рийд, според която Фаучи не само променя много бързо мнението си за сегашната здравна ситуация, но и изпълнява каквото му е заръчал самият Доналд Тръмп.

И така, по време на неотдавнашната емисия на култовото комедийно предаване „Saturday Night Live“, Антъни Фаучи бе попитан, кой би желал да го изиграе в някой от следващите епизоди. Отговорът му шашардиса мнозина, след като спомена, че иска да види как Брад Пит би се справил с предизвикателството. Но както се казва – „внимавай, какво си пожелаваш“!

И сега, съобщение на един от висшите членове на Белия дом, които се борят с коронавируса – доктор Антъни Фаучи.“ – обяви гласът на разказвача, когато започна представлението, и малко след това на екрана се появи и самият Брад Пит с бяла перука, очила, костюм и вратовръзка – приликата с доктора бе впечатляваща.

Тази вечер ще ви обясня точно какво искаше да ви каже президентът. – започна шармантният актьор, правейки препратка към неотдавнашните изяви на държавния глава; последваха няколко видеокадъри от речите на Доналд Тръмп.  – Ваксината ще пристигне „сравнително бързо“. Но ако кажете на ваш приятел, че вие ще дойдете „сравнително бързо“ и се появите чак след година и половина, той би трябвало да бъде, без съмнение, „сравнително ядосан“. – обясни иронично Брад Пит с перфектна гласова имитация на 80-годишния имунолог.

Разбира се, това е само началото. Следващите видеокадри показват как съпругът на Мелания Тръмп описва борбата с COVID-19 и как един ден той просто ще „изчезне като по чудо“.

Това ще бъде невероятно, кой не харесва чудесата? Но те не бива да са нашият план А. – продължи да коментира „Антъни Фаучи“. – Когато казва, че „всички“ ще могат да се тестват, президентът фактически има предвид „почти всички.“.

За да приключи подобаващо тази пародия, 56-годишният красавец ни показа още един откъс от последните „гениални“ изказвания на Доналд Тръмп по време на брифинг в Белия дом – сигурно сте се досетили за какво иде реч. Става дума за „шеговитата“ идея хората да се инжектират с дезинфектанти, белини или хидроалкохолни гелове, за да си изградят имунитет срещу опасния коронавирус.

Знам, че не трябва да си пипам лицето, но… – декларира носителят на няколко престижни награди, след като сложи длан върху лицето си в знак на отчаяние. После приключи маскарада: махна перуката и очилата си и започна да говори с естествения си глас. – Към истинския доктор Фаучи: Благодаря Ви за спокойствието и яснотата по време на този труден период. Благодарности за медицинския персонал, който лекува заболелите на първа линия.

Оттук можете да видите и цялото видео: https://www.youtube.com/watch?v=uW56CL0pk0g

И така един от най-желаните мъже на планетата не само добави ново превъзходно изпълнение към дългия си списък със запомнящи се роли, но и даде на хората това, от което имат нужда в тези неясни времена – чиста доза забавление и блестяща актьорска игра.