Петък, 29 април – Постъпвайте разумно и гъвкаво

От този петък, 29 април, Плутон става ретрограден и такъв ще бъде до 9 октомври 2022 година. На някои този ход на планетата ще се отрази като допълнителен тласък в действията им, на други – като усещане за безсилие.

Важно да постъпвате разумно и гъвкаво – особено ако сте въвлечени в борби за власт. По-разумно е да се предадете, отколкото да се борите.

Инатът и непримиримостта няма да ви отведат много далеч. Който от вас иска да заеме ключова властова позиция, „въоръжен“ само с гняв и ярост, ще бъде изненадан от съпротивата, която ще срещне.

В този период може да започнете ново бизнес начинание, което до този момент сте отлагали заради неблагоприятни обстоятелства.

Денят ще бъде успешен за онези от вас, които следват принципа на древногръцкия философ Хераклит: „Всичко тече, всичко се променя“.

А ето какво да очакват представителите на отделните зодии:

Овни, днес изберете тактиката на изчакване. Не бързайте да действате – първо почувствайте земята под краката си. Ако се съмнявате в успеха на начинанията си, по-добре изчакайте малко.

Телци, не се отказвайте от плановете си, каквото и да ви коства. Изобщо не сте надценили възможностите си, просто трябва да изберете правилната тактика.

Близнаци, днес ще трябва да извадите максимума от себе си – особено по отношение на дипломатическите си способности. Целта е и вълкът да е сит, и агнето – цяло.

Раци, днес ще сте възхитени от чужда бизнес идея. Споделете с автора й своя възторг и бъдете открити – разкажете му за намеренията си да я  приложите в бизнеса си.

Възможно е той да ви даде допълнителни полезни насоки.

Лъвове, днес ще направите изключително полезни покупки за дома си и няма да се оплаквате, че търговците са ви одрали всички кожи. Побързайте да се възползвате от намаленията и добрите оферти.

Деви, днес сте във войнствено настроение, но трябва да овладеете гнева си. Бъдете по-премерени и ако не постигате това, което сте си набелязали, приемете го като мъдър урок, от който задължително да си извлечете поуки.

Везни, ако в последно време сте похарчили по-голямата част от натрупаните си спестявания, днес ще имате възможност да поправите грешката си. Ще получите оферта за допълнителна работа, при която, без особено напрежение, ще спечелите достатъчно, за да си възстановите спестяванията.

Скорпиони, днес бъдете по-скромни и сдържани – не се намесвайте във всеки спор – особено ако не ви искат мнението. Ще ви забележат и без да сте „на всяка манджа мерудия“.

Стрелци, днес прекарайте повече време със семейството си. Купете торта и без да има повод, направете парти у дома или заведете децата на кино.

Козирози, днес е много вероятно да сте изключително раздразнителни. Имате нужда от почивка – вечерта излезте с приятели или си поканете колегите на гости – възможно е тези срещи да ви донесат и късмет в бизнеса.

Водолеи, над главата ви ще се скупчат буреносни облачи, но не падайте духом – скоро всичко ще се нареди. Не се фокусирайте само върху проблемите, заредете се чувство за хумор и следвайте неотклонно утвърдения си ритъм на работа.

Риби, днес, ако изпаднете в беда, разчитайте на помощта на приятели и роднини. Бизнес партньорите ви няма да се отзоват или ако го направят, ще ви навредят повече, отколкото ще ви помогнат.