Новите тенденции в дамските бански: Пръстени, вериги или триъгълници

Дългоочакваното лято чука на вратата – макар и да е доста дъждовно тази година. Въпреки това лятното настроение е на макс, а модните марки вече са се погрижили за тенденциите през новия летен сезон. Ето кои са те:

 

Списание Vogue вече обяви, че тази година акцентът главно пада върху металните елементи, независимо дали става дума за бижута, пръстени или вериги. Като се започне от сменяемите вериги на Dolla Paris, през асиметричните вериги тип „английска плетка“ (maille anglaise) на Calarena, през златните пръстени на Versace, та чак до перлените орнаменти на Stella McCartney.

А ето и деветте най-горещи модела за лято 2021:

 

1. Versace

Италианският бранд представя наистина интересно решение, в което единствени цветове са черното и златното. Горнището и долнището на бикините са в черно, чашките са в типичната триъгълна форма, а обединяващият ги елемент са златните пръстени. Стилно, изчистено и луксозно.

2. The Attico

Името на италианската марка се превежда като „пентхауз“ или „таванско помещение“, но това не я спира да разработва нови и интересни модели на банските. Наред с това творческият екип се справя много добре, като представя на пазара асиметрични модели. Например на снимката, където металическото сиво и веригите наистина завършват общия вид на бикините.

3. Dolla Paris

Лейбълът, с централен офис в Париж, печели фенове със своите по-бледи и даже напълно бели цветове. Бялото не е често срещан цвят, когато става дума за бикини, но от Dolla Paris са на друго мнение. В интерес на истината, френската марка черпи идеи не само от френското Средиземноморие, но също и от Иберийския полуостров.

4. Stella McCartney

Британският моден дизайнер включва в новата си колекция бански костюми с най-различни орнаменти. Най-ярко открояващият се сред тях несъмнено е перлата. Тя не само е типичен морски символ, но и придава много елегантен вид на всякакви дрехи – особено ако те са и в по-тъмни цветове.

5. Livystone

Моделът Lakewood на френския бранд също следва тенденциите с вериги. Но при Lakewood се вижда интересната комбинация и контраста между по-светлите вериги и синьото тяло на банския. То, на свой ред, е създадено чрез райетата на редуващите се цветове в перлено ярко синьо и перлено нощно синьо.

6. Calarena

Френско-английската компания също не изостава с трендовете, като горнището на банския ѝ костюм Sabbia също е асиметрично. Придържано е с една единствена златна верига с английска плетка. Цветът му – коралово оранжево – наистина може да се асоциира с Големия бариерен риф, а Кая Гербер –дъщерята на супермодела Синди Кроуфорд – перфектно допълва визията.

7. Eres

Английският бранд окуражава дамите да бъдат по-дръзки в решенията си, като комбинират различни горнища и долнища. Такъв красноречив пример са горнището на модела Taiga и долнището на Savana. Макар и двете да са с еднакъв цвят, напомнящ на любимата топла напитка на милиони хора по света – кафето, те покриват критериите за 2021-а: пръстени, триъгълници и вериги.

8. Leslie Amon

Френската компания – също като Versace – показва, че комбинацията от черни бикини и златни верижки просто няма равна на себе си. Освен това Leslie Amon са сред малкото брандове, които не само включват смело леопардовия принт в облеклата си, но и се стремят модата им да бъде колкото се може по-устойчива.

9. Pain de sucre

Френската марка също показва, че комбинирането на различно горнище (Chani) с долнище (Debby) е много добро решение. Интересното тук е, че вместо да включат перлите като Stella McCartney, те залагат на камъните. Елегантно и много ефектно.