„Сексът и градът“ се завръща

Историята на Кари, Миранда, Шарлот и Саманта продължава, след като един от най-любимите сериали на всички времена отново се завръща на малкия екран след почти шестнадесетгодишна пауза. Новите серии ще се появят по дигиталната платформа HBO Max и ето какво друго се знае до този момент:

 

Преди няколко дни новината бе потвърдена и от самата Сара Джесика Паркър, изпълняваща главната роля на Кари Брадшоу. В Instagram профила ѝ се появи видео, на което се виждат различни кадри от Ню Йорк – градът, където се развива действието от телевизионния филм.

В него също така прави впечатление, че някой, предполагаемо Кари, междувременно пише на уърдовски документ: „И просто така… историята продължава… (And just like that… the story continues…)“, а наред с него текстът под видеото гласи: „Не успях да се сдържа да попитам… къде ли са те сега? С целувки, СДЖ.“

Миранда Хобс, Кари Брадшоу и Шарот Йорк.

Но освен Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън също ще повторят ролите си – тези на добродушната дилърка на изкуство Шарлот Йорк и целеустремената адвокатка Миранда Хобс. До този момент липсва само потвърждението от страна на канадската актриса Ким Катрал, изиграла безупречно енергичната ПР-ка Саманта Джоунс, прочула се с постоянно повишеното си либидо.

Миранда, Шарлот, Кари и Саманта.

Да припомним, че между Ким и Сара отдавна има доста неизяснени недоразумения и хвърчащи искри. Ето защо не се стигна и до планираната екранизация на третия филм от поредицата. Така че, за добро или лошо, може и да не видим завръщането на Ким Катрал в новите серии, а само да чуем какво става с персонажа ѝ.

Ню Йорк – градът, където се развива действието на сериала.

Продукцията трябва да започне тази пролет в града, който никога не спи, освен ако пандемията от коронавирус не обърка първоначалните планове. Новият сезон ще се състои от 10 епизода, показващи какво се случва с любовния и семеен живот на четирите култови приятелки, които вече са прехвърлили петдесетте години.

Двата филма от поредицата.

Сериалът „Сексът и градът“, създаден от режисьора Дарън Стар, е адаптиран по едноименната книга на писателката Кандис Бушнел, излязла през 1997 година. Първият епизод от общо шестте сезона е излъчен на 6-ти юни 1998 г. по американския телевизионен канал HBO, а последният – на 22-ри февруари 2004 година. През 2008-а и 2010-а излизат и два филма. Същевременно биват издадени нови книги и заснети нови телевизионни серии, разказващи за ранните години на Кари Брадшоу, преди да се премести в Ню Йорк, за да търси своя късмет.