„Резиденцията“ – новият заинтригуващ сериал за Белия дом

След грандиозните успехи на „Бриджъртън“ (от 2020 насам ) и „Измисляйки Анна“ (2022), за който неотдавна писахме, изпълнителната продуцентка Шонда Раймс се захваща с нов кинематографски проект – „Резиденцията“ (The Residence). Ето какво друго се знае за него до този момент:

 

Вторият сезон на „Бриджъртън“ се готви за своето начало, с всеки изминал ден „Измисляйки Анна“ привлича все повече зрители, но продуцентката им Шонда Раймс не скучае. Тя вече е започнала работа върху „Резиденцията“. По информация на Variety, Netflix вече е поръчал осем епизода, базирани на едноименния роман на Кейт Андерсън Броуър „Резиденцията. Тайният живот на Белия дом“ (The Residence : Inside the Private World of the White House).

Телевизионните серии представляват детективска история, която ще „хвърли повече светлина върху всичко, което някога се е случвало в Белия дом: видяно през очите на строго подбрания му персонал и всички известни личности и президенти, пребивавали някога в него“, свидетелства американският гигант за стримийнг.

Книгата.

Планирано е в заглавието да има „един труп, един ексцентричен детектив и една катастрофална държавна вечеря“. Пол Уилям Дейвис (познат от „В името на народа“ (2018-2019) бе избран за шоурънър (човек в Северна Америка, отговорен за всекидневната работа по телевизионната поредица, понякога наричан и изпълнителен продуцент) на предстоящия кинематографски проект.

Шонда Раймс.

До този момент, освен че сериалът ще напомня малко на трилър, нищо друго не се знае за него. Нито кога ще започнат официалната му екранизация, нито кои актьори ще видим в него. Но едно е сигурно – зрителите едва ли ще останат разочаровани.