„Най-добрите европейски дестинации“ намериха своя град-победител

Неотдавна ви разказахме за елитната европейска класация, имаща за цел да популяризира туризма в различни градове на Стария континент. Древният Пловдив също бе сред номинираните 19 великолепни населени места. Но гласуването вече приключи, а ето и кой е победителят:

 

За съжаление, градът на Филип Македонски не успя да грабне първо място. Той бе победен от столицата на Република Словения – Любляна. Но въпреки това, Пловдив успя да влезе в челната петорка, което е също голямо постижение. Най-малкото – прочутите Лондон и Истанбул му „дишат праха“.

Заместник-кметът по “Култура, археология и туризъм” Пламен Панов също не скри радостта си от новината: „Изключително съм щастлив от тази вест! Информационната кампания, която организирахме през последните дни, също доведе до този успех! Благодаря на всеки един, който е гласувал за нашия град и на служителите на отдел „Туризъм и Култура“ ! Освен това, всеки един град, успял да влезе в челната петорка, заслужава също да носи лейбъла „Най-добра европейска дестинация за 2022 година“!

А ето как изглежда ТОП 10:

 

1. Любляна, Словения

2. Марбея, Испания

3. Амиен, Франция

4. Пловдив, България

5. Льовен, Белгия

6. Орадя, Румъния

7. Лондон, Великобритания

8. Неймеген, Нидерландия

9. Лахти, Финландия

10. Истанбул, Турция