„Дяволът носи “Прада” се завръща

Мнозина бяха приятно сюрпризирани от вестта, че култовият филм от 2006-а се завръща с продължение.

 

Не е шега – от „Дисни” се заемат с екранизацията на продължението на „Дяволът носи “Прада”, както свидетелстват немалко медии, в това число и Variety.

Мерил Стрийп, Ан Хатауей и Емили Блънт в кадър от „Дяволът носи „Прада“ (2006).

До този момент се знае, че сценаристката от първата кинолента Ейлин Брош Мккена е поканена да се заеме с втората част, а продуцент ще бъде Уенди Финърман.

Ейлин Брош Мккена (отляво) и Уенди Финърман (отдясно).

От оригиналния актьорски състав – Мерил Стрийп (Миранда Пристли), Ан Хатауей (Андреа Сакс) и Емили Блънт (Емили Чарлтън) – все още никой не е потвърдил участието си, въпреки че е крайно препоръчително Стрийп и Блънт да се завърнат.

Миранда и Емили ще са главни персонажи в предстоящото заглавие.

Причината – във втората част Миранда Пристли ще бъде изправена пред жестоки икономически затруднения и реалната опасност списанието ѝ Runway да бъде спряно от печат. Но проблемите ѝ не свършват дотук – тя ще трябва да се обърне към бившата си служителка Емили Чарлтън за помощ, която сега е просперираща и богата бизнесдама в друга луксозна компания.

Наред с това се очаква да бъдат включени и елементи от втората книга на Лорън Уайзбъргър – „Отмъщението носи Прада”, изляза на пазара преди 11 години.

Да припомним, че „Дяволът носи “Прада” е базиран на едноименната книга на Уайзбъргър от 2003 година. Историята ни запознава с Миранда Пристли – богатата, властна и крайно взискателна главна редакторка на модното списание Runaway, чийто живот придобива неочакван обрат веднага щом се запознава с героинята на Ан Хатауей. Андреа Сакс е скромна, добросърдечна и със семпъл стил на обличане журналистка, озовала се по ирония на съдбата в свят, коренно различен от нейния.

Сцена от първия филм с Мерил Стрийп и Ан Хатауей.

Филмът за нула време се превръща в суперхит, който впоследствие носи приходи от 326.7 млн. долара и множество награди и три номинации, включително и за “Оскар”.