В София бе отворен първият хостел със спални капсули

Ако все още не сте чували за подобно място за отдих, не сте единствените. Разказваме ви за новия тренд в туристическия бранш, който набира все по-голяма популярност с всеки изминал ден.

 

Green Cube – така се казва новият нискобюджетен хостел с индивидуални спални капсули, намиращ се в непосредствена близост до Централната железопътна гара и автогара „София“ в столицата, на булевард „Христо Ботев“ №137.

Една от капсулите в словенския хостел Ljubljana Capsule Hostel.

Колкото и неприемливо да звучи това ново попълнение за София, фактически се оказва, че трендът набира все по-голяма популярност по цял свят, след като първото подобно място за настаняване бе открито през 2019-а в Словения.

Реално погледнато, всеки един гост на хостела получава индивидуална капсула, която е снабдена с осветление, електрически контакт и плътна шумоизолираща завеса, както и малък гардероб. Капсулите са разположени по две или четири в помещение, което е подсигурено с електронно заключване.

Целта на откриването на такава подобна сграда е успешното привличане на повече групи туристи. Това, разбира се, не е хич чудно, защото през последните години София се превръща във все по-желана туристическа дестинация.

Остават ни съвсем малко довършителни детайли, за да посрещнем първите гости. Резервации вече са възможни. Имаме 99 капсули на бюджетна цена.“ – разказва архитект Румен Първанов, управителят на дружеството Green Cube.

За повече информация, посетете официалния сайт на хостела – https://greencubehostel.com/ .