Тина Търнър заслужено се поглези – вече е горда собственичка на впечатляващ швейцарски имот

Легендарната американска певица успява стъпка по стъпка да сбъдне всяка своя мечта. След успешната си музикална кариера и сключването на брак с любимия ѝ Ервин Бах, изпълнителката на What’s Love Got to Do with It може да се похвали и с покупката на суперимот в Швейцария. Ето за какво иде реч:

 

Неотдавна 82-годишната афроамериканка подписа договор, с който получи ключовете на уникален имот на Цюрихското езеро. По данни на The New York Post, придобивката ѝ струва близо 76 млн. долара и се намира в град Щефа, кантон Цюрих.

Щефа, видян от птичи поглед.

Новата собственост на носителката на 12 награди „Грами“ се шири върху площта от 24 хил. кв. м. и разполага с 10 различни постройки и съоръжения, сред които и малко декоративно езерце, плувен басейн и кей.

Новият имот на Тина.

В интерес на истината, пространството и връзката с природата винаги са били приоритет на Тина, както споделя самата тя по време на интервю с Architectural Digest през 2000 г.: „Имам нужда от природа и уединение – те са жизненоважни за мен. В този ред на мисли, идеята ми за перфектната ваканция включва четенето на увлекателна книга на някоя тераса, докато приятелят ми ни приготвя нещо вкусничко за вечеря.“

Новият имот на Тина, видян от въздуха.

Любопитно е да се спомене, че всички съседи на Тина, жители на Щефа и дори кметът му, Кристиан Халтнер, са повече от приятно изненадани и впечатлени от афроамериканската звезда с мощен глас. Най-малкото всеки един от тях, който е имал възможността да се срещне лично и да поговори с Тина, както свидетелства швейцарската медия Blick, споделя колко земен, мил, възпитан и уникален човек е тя.

Кристиан Халтнер.

Да припомним, че в алпийската държава само швейцарски граждани имат правото да купуват имоти и да се разпореждат с тях. Ето защо Тина и съпругът ѝ – немецът Ервин Бах, с когото са женени от 2013-а насам, още същата година кандидатстват за придобиването на швейцарско гражданство. Изпълнителката на The Best не само научава езика на Йохан Волфганг фон Гьоте и Ерих Мария Ремарк и историята на Швейцария, но и впоследствие връща американския си паспорт.

Тина Търнър и Ервин Бах по време на сватбата им през 2013 година.

Преди новата им покупка, двамата живееха под наем в Шато Алгонкин, намиращо се пак на Цюрихското езеро. До този момент все още не се знае за придобиването на други имоти преди този в Щефа.

Шато Алгонкин (в центъра).

Но независимо къде живее Тина, нищо не може да спре творческия ѝ и дизайнерски порив: „Когато видя нещо, в което да се влюбя – мебел, произведение на изкуството – не се двоумя, а веднага го купувам. При всички случаи ще му намеря място някъде. Имам силен вкус и огромни складови помещения. Винаги съм имала нуждата да преобразя заобикалящата ме среда.“ – споделя швейцарската гражданка пред Architectural Digest.