Тейлър Суифт завладя и Нюйоркския университет

Преди броени дни 32-годишната американка покори нов връх – този път в академичните среди. Ето за какво става въпрос:

 

Вече можете преспокойно да наричате Тейлър Суифт „доктор“. Точно така, изпълнителката на Shake it Off получи заслужена докторска степен от Нюйоркския университет. Причината – не само заради заслугите ѝ към обогатяването и развиването на съвременната поп и кънтри музика, но и успешното ѝ дипломиране като доктор по изящните изкуства, доктор хонорис кауза, випуск 2022 година. Грандиозната церемония по връчването на дипломите се състоя на „Янки Стейдиъм“ в Ню Йорк.

Здравейте, аз съм Тейлър, последният път, когато бях на такъв стадион, танцувах на високи токчета и носих бляскаво трико. Но съм почти сигурна, че сега се намирам тук – пред вас – само защото имам песен, която се казва 22. Ето защо не е чудно, че поради тази причина всички с вас ще отпразнуваме дипломирането ни през 2022 година.“ – пошегува се Тейлър Суифт на подиума, получавайки своята докторска степен.

Музикантката, продала до този момент над 115 млн. студийни албума по цял свят, използва повода и за да благодари на своите родители и брат ѝ Остин за направените ежедневни жертви, огромната подкрепа и безграничната обич.

Родената в Уест Рединг, Пенсилвания, звезда също така сподели пред публиката, че винаги си е мечтала да отиде в колеж, макар и плановете ѝ по-късно да се променят. Любопитно е да се спомене, че Тейлър завършва училище под формата на домашно обучение, пишейки домашни и учейки в самолета или автобуса по време на световните ѝ турнета.

Благодаря още веднъж на Нюйоркския университет, че ме направи доктор, поне на хартия, но не този тип доктори, които биват повикани по спешност в болницата. Но, ако имате крещяща нужда да ви изпея много закачлива и страхотна песен или да ви изброя над петдесет породи котки – насреща съм!“ – завърши дипломната си реч със закачлив тон Тейлър Алисън Суифт – доктор на изящните изкуства.

Оттук можете да видите и цялото видео от церемонията по дипломирането на Тейлър Суифт – https://www.youtube.com/watch?v=UR4_oJYgpBM  .