Тейлър Суифт тренира над 3 часа на ден, за да може да се шегува

Няма как през изминалата 2023 година да не сте чули някакви новини за Тейлър Суифт.

Вероятно знаете, че се среща с Травис Келсе – носител на Суперкупата. Освен това току-що пусна нов албум – “The Tortured Poets Department“. За всеобща изненада направи “двойно” издание, като сподели цели 31 песни за нетърпеливите си фенове.

Това е в пълно съответствие с философията на Тейлър, която иска да се раздава максимално за своите фенове, наричани “Суифтис”. Преди дебюта на турнето си “Eras Tour” миналата година, Тейлър разкри, че иска шоуто ѝ да си заслужава цената.

“Моите фенове трябваше сериозно да се потрудят, за да се сдобият с билети”, сподели тя пред “TIME”. “Ето защо исках да направя шоу, което да е по-дълго, отколкото те някога са предполагали, че може да бъде, защото това ме кара да се чувствам добре, когато си тръгвам от стадиона”, обясни изпълнителката, обявена за личност на 2023 г. от “Time”.

Пред “Voguе” треньорът на Тейлър Суифт Кърк Майерс разкри как е вкарал певицата във форма за мащабното турне.

“Тейлър е най-издръжливият човек, когото някога съм срещал”, призна Кърк и добави:

“Супер вдъхновяващо е да я виждаш как постоянно преодолява препятствията и става по-добра и по-силна. Това се отразява и на тренировките й. Давам ѝ трудно упражнение или предизвикателна тренировка, а тя не само успява да я изпълни, но и упорито продължава напред към следващото упражнение. В крайна сметка това я прави по-силна, по-добра и по-бърза.”

В интервюто Кърк разкрива и подробности как Тейлър се е подготвяла за световното турне. Тя започва да тренира шест месеца преди първото си шоу.

Ако случайно не знаете, всеки концерт от турнето “Eras” продължава приблизително 3 часа и 15 минути и Тейлър пее 44 песни от девет албума! И танцува почти през цялото време.

Изпълнителката на “Anti-Hero” се шегува, че в миналото е “обикаляла като колежанче”, но този път е трябвало да бъде в сериозна форма. Затова Тейлър започнала да тренира шест месеца преди първото си шоу. Това е впечатляваща тренировка дори за опитен бегач.

Изданието “Runner’s World” изчислява, че Тей е пробягвала около 16 мили по време на всяка от тренировките си, като е “танцувала” с темпото на песните от репертоарния си списък.

Тренировката на Тейлър вдъхнови не малко от феновете й – не малко от тях се опитаха да пробягат дължината на турнето “Eras”, точно както е направила любимката й, която те наричат на галено – Тей. Една от запалените бегачки обаче призна, че този тип тренировка я “съсипала”.

Кърк, който тренира Тейлър, не подценява трудността на тренировките. През април 2024 г. той самият призна пред репортер на Vogue, че “определено би му прилошало”, ако той се наеме с подобна тренировка.

Певицата работи с треньора Кърк Майерс в продължение на близо десетилетие. Двамата се запознават чрез общи приятели, които посещавали неговата фитнес зала “Dogpound”, която има обекти в Ню Йорк и Лос Анджелис.

В “Dogpound” бе създадена и индивидуална програма за изпълнителката на “Жестоко лято”, която включваше упражнения за сила и кондиция.

“Подходихме към подготовката ѝ за турнето “Eras” като към професионален спортист”, обясни Кърк. “Имаше специална програма “извън сезона”, когато тя не беше на турне, и “за сезона”, когато обикаляше по стадионите из Щатите”, уточни Кърк.

Освен това Суифт премина и тримесечно обучение по танци. Тейлър работи с хореограф на име Манди Мур, за да изпипа до съвършенство всичките си танцови съчетания от турнето “Eras”.

“Исках да “вкарам” хореографията в костите си”, обяснява Тейлър за подготовката си и допълва: “Исках да съм тренирала толкова много, че да мога да се шегувам с феновете си да не губя мисълта си.”

Тейлър признава, че ученето на танци не е нейната силна страна, но че работата с Манди напълно променила отношението й към хореографията.

Едва ли за някого ще е изненада, че Манди е препоръчана на Суифт от близката й приятелка – Ема Стоун, която работи с нея върху La La Land и неслучайно спечели с тази си роля “Оскар” през 2017 година.

“Познавам [Ема] от 17-годишна възраст и ѝ разказах всичко за турнето. Винаги подхвърлям идеи на приятелите си”, споделя Тейлър пред TIME. “Исках да покажа на хората толкова много различни видове танци и изпълнения.”
“Ема ми каза: “Манди е твоето момиче и така и стана!”

Освен това Тейлър споделя че за първия си концерт – на сцената в Глендейл, Аризона – тя почти месец репетирала шоуто си по няколко пъти седмично и това било изключително полезно за нея.

Не на последно място за шоуто си Тейлър престана да пие.

Изпълнителката на “Bejeweled” сподели и в интервюто си за “Time”, че е спряла да пие по време на турнето “Eras”, като направила само едно изключение – в нощта на наградите “Грами”.

По отношение на режима си на хранене Тейлър Суифт залага на хидратацията и не си поставя прекалено много ограничения в диетата.

“Имам много вода в гримьорната си, защото пия по десет бутилки на ден”, споделя тя в интервю за “Bon Appétit” през 2012 г. и добавя, че заради “водния” режим приятелите я наричат извънземно.

Иначе Тейлър признава, че през уикендите обича да пече всякакви неща – прави печен тиквен хляб за всичките си познати, после и бисквити с джинджифилова меласа, които сервира с горещ шоколад, както и с чай.

Не на последно място по време на турнето си Тейлър Суифт обръща сериозно внимание и на психическото си състояние. Признава, че изпуска напрежението на белия лист.

“От малка всеки път, когато усещах болка, си мислех – няма страшно. След училище ще опиша чувствата си”, разказва Тейлър пред WebMD през 2010 година. И така от малка тя се научава да овладява емоциите си чрез писане. Тя използва тези си бележки и за писане на песни.

“Всеки път, когато нещо ме заболи, например бъда отхвърлена, изпитам тъга или самота, или нещо ме зарадва, или пък се влюбя, се питам: “Мога ли да напиша песен за това, за да разбера точно как се чувствам?”

Суифт има и рутинна процедура, благодарение на която във всяка хотелска стая се чувства като у дома си дори след дълго и много продължително пътуване.

Първото нещо, което прави ли? Разопакова багажа си.

“Правя го навсякъде, където отида”, споделя Тейлър пред WebMD. “Наистина ми харесва как се чувствам, когато дрехите ми са прибрани в гардероба, а обувките – в шкафа.”

Тейлър също така си купува свещи от всяка спирка от турнето си. И не на последно място певицата има “мъртъв ден” – ден за възстановяване след концертите.

Изпълнителката на “Karma” сподели пред Time, че след като изнесе три поредни концерта, тя си взима цял ден отпуск, за да си почине.

“Не напускам леглото си, освен за да си взема храна и да я занеса обратно в леглото, и да я изям там”, споделя Тейлър и добавя: “Това е сценарият – мечта. Почти не мога да говоря, защото съм пяла в продължение на три концерта подред. Всеки път, когато направя крачка, краката ми хрущят, хрущят, хрущят от танцуването на токчета”.

Но Тейлър продължава да тренира между концертите. Макар че дните за почивка са приоритет, Тейлър все пак не забравя да спортува между участията си. Кърк споделя пред “Vogue”, че тя тренира два пъти седмично, като използва услугите на масажиста от Лос Анджелис, Амин Джавид, който й помага да се възстанови.

“Тренировките по време на “сезона” бяха по-скоро за поддържане на формата и затова бяха по-скоро за стабилност, мобилност, биомеханика”, споделя Амин Джавид.

“Ако сте гледали шоуто на Тейлът, знаете колко интензивно е натоварването. Представете си, че правите това три или четири дни подред, а след това имате няколко почивни дни и пак трябва да се се появите във фитнеса. Това прави Тейлър,” обяснява Джавид.

Тейлър прави всичко това за феновете си – за онези, които са си купили билет за шоуто. И заради тях трябва да бъде силна и издръжлива, защото е наясно, както споделя пред “Time”, че трябва да излезе на сцената, независимо дали е болна, контузена, с разбито сърце, разстроена или стресирана. Трябва да излезе и да даде всичко от себе си.