Тейлър Суифт отново се притече на помощ

Докато някои звезди като Риана и Кайли Дженър даряват пари за покупката на медицински материали и предпазно облекло за медиците, борещи се срещу коварния COVID-19, други известни личности като Тейлър Суифт решиха директно да помогнат на нуждаещите се хората. Ето за какво става дума:

 

Преди броени дни прочутата текстописка направи голям жест за персонала на „Grimey’s“ – музикален магазин в град Нашвил, щата Тенеси. След обявяването на карантината от кмета Джон Купър, почти всички магазини трябваше да затворят врати до второ нареждане. С други думи малкият и среден бизнес в Нашвил бе застрашен от настъпващата икономическа криза. Заради това Тейлър Суифт реши да плати трудовите възнаграждения и здравните осигуровки за следващите три месеца на всички служители от „Grimey’s“, които бяха изпаднали в много трудно финансово положение.

Невероятно успокояващо и тотално сюрреалистично е, че Тейлър Суифт ни предложи помощта си в толкова труден за нас момент. При цялата несигурност, която ни очаква, сега сме много щастливи и благодарни, че можем да се върнем в магазина и да продължим да споделяме музиката с общността ни, благодарение на щедрата подкрепа на Тейлър.“ – споделя Уил Орман, един от работниците в „Grimey’s“, пред списание Rolling Stone.

За американската певица, която все още не е коментирала новината, това е жест на благодарност към града, в който се мести на 13-годишна възраст, за да стартира музикалната си кариера. Освен това тя подпомогна и голяма част от своите лоялни фенове с по 3000 долара, свързвайки се с тях чрез лични съобщения в социалните мрежи, след началото на пандемията.

Нашвил, Тенеси.

Припомняме, че това не са първите филантропски изяви на една от най-печелившите певици в света. Тя, например, купи жилище на своя почитателка, очакваща дете. Англичанката Стефани била бременна в осмия месец и нямала покрив над главата си. След като апартамента и бил затворен поради здравословни и безопасни съображения, партньорът ѝ загубва работата си. В същото време, края на 2017-а, Тейлър Суифт е на турне в Манчестър.

След края на концерта, бъдещата майка, която е голям фен на музикантката, е извикана от самата нея. Оказало се, че майката на Стефани вече била говорила с Тейлър: „Мама разказала на Тейлър за ситуацията, в която се намирам, и я помолила да ме накара да се почувствам специална на шоуто ѝ, за което пристигнах в Манчестър. След края на представлението Тейлър ни извика в гримьорната ѝ и ми каза – „Стефани, от много време си част от живота ми и никога не си искала нищо от мен. Можеше да се свържеш с мен и да ти помогна, но не го направи. Майка ти ми разказа всичко…“.  След тази знакова среща Стефани, партньорът ѝ и детето им получават къща, купена за тях от американската звезда.