Честит рожден ден на Дженифър Лопес!

Днес, 24 юли, американската актриса, певица, танцьорка, моден дизайнер, продуцент и бизнесдама Дженифър Лин Лопес навършва 51 години.

 

 

През кариерата си Дженифър има много и различни постижения, включително две номинации за „Грами”, две победи в латиноамериканските „Грами” и три American Music Awards. Продала е над 55 милиона албума по целия свят. През 2010-а. Лопес стана член на журито на телевизионния конкурс American Idol, а на 20 юни 2013-а бе отличена със звезда на Холивудската алея на славата.
Дженифър Лопес постига успех и в редица професионални роли: тя е сред най-успешните певици на своето поколение, една от най-високоплатените холивудски актриси и талантлива бизнесдама, която успя да превърне популярността си в успешната модна марка J.Lo. Освен това е сред най-богатите жени в света на шоубизнеса и една от най-влиятелните испаноезични личности в света.
Дженифър Лопес участва активно и в социални дейности: тя се застъпва за всеобщо ваксиниране, подкрепя детската болница в Лос Анджелис и е активист за правата на човека.

 

Да си припомним някои от вдъхновявaщите й изречения.

 

Ако се състезавам с някого, то е само със самата себе си – за да стана най-добрата версия на себе си.

Харесвам животинското начало, което носим. Това е най-искрената част от нас.

„Това е невъзможно, защото никой не го е правил преди това“ – не разбирам такава логика!

Никой не иска да слуша оплаквания от звездите.

Не е ли любовта най-трудното и неразбираемо чувство в света?

Правя само това, което ми подсказва инстинктът. Мисля, че да слушаш съветите на други хора е полезно, но в края на деня ти оставаш единственият, който може да каже какво е най-правилното за теб.

Аз съдя за хората по това как миришат, а не как изглеждат.

Исках да бъда певица, танцьорка, да правя филми и да бъда актриса. Исках да направя това или да умра, опитвайки се да го направя. Това е моят живот.

Красотата е само отгоре, на повърхността на кожата. Мисля, че е наистина важно да намерим баланс между ума, тялото и душата.

Искам да израсна като актриса и да стана по-добра. Искам да се усъвършенствам като певица и автор на песни, да правя филми и всичко останало. Затова никога няма да дойде времето, когато бих почувствала, че съм постигнала всичко.

Скромните и тихи радости понякога ни освежават много по-добре от всички чуждестранни плажове.

Понякога наистина нямате нужда от нищо, освен от възглавница.

Най-голямото щастие е да не позволиш на външни обстоятелства да те променят до неузнаваемост.

Очевидно за мъжете е много трудно да бъдат в сянката на моята слава. Той знае, че никога няма да спечели колкото мен!

Не знам половината от това, което казват, и половината от това, което пишат, и половината от слуховете, които обикалят. Не ме интересува това. Не искам да знам и не питам никого какво се случва.

Европа за мен е като вълшебна кутия от стара детска приказка.

Европа е истински учебник по история на цивилизацията. Под открито небе. Почернели камъни на древни къщи, ясна геометрия на стари квартали, изящни рисунки върху едни или други сгради. Това не може да се види често в Америка. САЩ са млада държава. Докато тук, в Италия всеки квартал е машина на времето. Струва ти се, че по тези каменисти улици е ходил Цезар или Нерон. Или Наполеон, когато става въпрос за Франция.