Честит рожден ден на Анджелина Джоли

Днес американската филмова и телевизионна актриса, кинорежисьор, сценарист, продуцент, фотомодел, посланик на добра воля на ООН, носител на наградата „Оскар“, три отличия „Златен глобус“, две награди на гилдията на филмовите актьори в САЩ и лице на козметичния бранд Guerlain Анджелина Джоли, празнува 45-ия си рожден ден. По този повод припомняме някои от най-добрите й фрази.

 

Когато правите нещо за другите от сърце, без да очаквате благодарност, някой го записва в книгата на съдбата и ви изпраща щастие, за което дори не сте мечтали.

Бих искала да правя повече секс. Преди да умра, искам да опитам всичко на света.

Когато някой те обича и когато правиш някого щастлив, изведнъж започваш да се чувстваш най-красивия човек на света.


Не се смятам за красива, защото виждам всичките си недостатъци. Понякога хората имат много странно мнение. Казват ми, че съм слаба, сякаш това трябва да ме направи щастлива.

Във времето, когато всички малки момичета мечтаят да станат балерини, исках да бъда вампир.

Нямам достатъчно време, за да разбера смисъла на живота.


Може би мисля за смъртта повече от другите хора, вероятно защото обичам живота повече от другите.

Без болка нямаше да има страдание, без страдание никога не бихме се поучили от грешките си. Болката и страданието са ключовете, които отварят всички врати в живота.

Ако попитате хората какво винаги са искали да правят, се оказва, че повечето от тях така и не са направили това, което са искали. Това просто разбива сърцето ми.

Хората казват, че сте на грешен път, когато това е вашият собствен път.

Брад и аз учим децата си на уважение към всички. В библиотеката вкъщи има всичко – Библията, Тората, Коранът. Ще заведем децата си в църква, будистки храм, джамия, синагога и ще им разказваме за различни религии. Каквато и религия да изберат, това ще бъде техният избор. “

Нямам много близки приятели, пред които бих могла да се разкрия. Следователно, понякога самотата също е достоен събеседник.

Аз съм безразсъдна, но не и бунтарка без причина.

Това, че не чуваме и не знаем за проблемите не означава, че ги няма

След като започнах да се занимавам с благотворителност, ролята ми на кинозвезда започна да ми се струва непоносимо глупава.

Децата са нашата слабост и нашата сила. Не мога дори да си представя какво ще стане с мен, ако с някое от тях се случи нещо. За мен могат да говорят и да пишат най-ужасните неща, но щом си отида вкъщи, видя децата и почувствам тяхната любов, ми се струва, че съм най-важният човек в света.

Във всяка жена живее тигрица.

Бежанците са направили повече за сърцето и духа ми, отколкото някога мога да изразя с думи.

Харесвам работата си, забавлявам хората и това е страхотно. Но ако спася нечий живот, това ще донесе повече полза. Животът ми ще има повече смисъл.

Лудата любов преминава бързо, любовта на двама луди – никога!