Solo Per Due – най-малкият луксозен ресторант в света

Разказваме ви за това любопитно място, намиращо се само на 77 км северно от Рим.

 

Ваконе – името на селото, къде се намира ресторантът Solo Per Due („Само за двама“). Заведението се помещава в прекрасна сграда, датираща от началото на XX век.

В това интересно място, гостите биват настанявани в малка, но много изискана стая, където до трима души никой няма да има нито проблеми с личното пространство, нито със свободното придвижване из нея.

Двама гости се наслаждават на прекрасната си и изискана вечеря.

Резервациите могат да бъдат направени само по телефона, а заради големия интерес гостите са най-учтиво помолени да потвърдят своето присъствие 10 дни предварително. Наред с това е нужно и трето обаждане за потвърждение 30 минути преди началния час на направената резервация.

Професионални и известни готвачи-ветерани ще приготвят за вас наистина специални и изискани блюда.

В интерес на истината, цената на една такава вечеря е около 500 евро, като това не е единствената изненада. Гостите на ресторанта ще бъдат обслужени от професионални и известни готвачи-ветерани, чиито имена биват пазени в строга тайна до последната минута. След представянето на двете страни и настаняването на двойката, на нея ще ѝ бъде поднесено многостепенно меню от сезонна италианска храна, съобразена с желанията ѝ, както и избор на най-добрите вина от региона.

Но чудесата не свършват само с вкусните и изисканите напитки и блюда: украсата на масата, цветята и дори фоновата музика биват специални подбрани, за да могат гостите да се насладят напълно на неповторимата обстановка на Solo Per Due. Допълнително могат да бъдат поръчани както фойерверки, така и торта във формата на сърце, където имената на влюбените са внимателно изписани с глазура.

Ваконе, видян от птичи поглед.

Разбира се, локацията и цените на Solo Per Due не са за всеки вкус, ала това е ресторант, който несъмнено ще ви дари с безценни спомени и незабравими гледки от очарователното селце Ваконе. Впрочем, населеното място е известно и с историята си, където несъмнено ще видите множество мозайки, постройки и руини от времето на Римската империя, Средновековието и Ренесанса.