Серена Уилямс с нов прекрасен имот в Маями

Сестрите Серена и Винъс Уилямс са не само страхотни тенис партньори, но и много близки извън корта. Затова не е чудно, че двете дадоха пълна свобода на дизайнерските си идеи, за да превърнат новата къща на Серена в Маями, Флорида, в дома на нейните мечти. Разказваме ви какво представлява той.

 

Въпреки че от 1998-а насам двете сестри и спортистки делят общо жилище в град Палм Бийч Гарденс, щата Флорида, Серена се разкъсва между домовете си в Бел Еър и Париж. Неотдавна, обаче, по-малката сестра може да похвали с нова придобивка северно от Маями. Сега Серена живее не само на минути разстояние от родителите си и Винъс, но и успя да се възползва от дизайнерските услуги на фирмата на голямата си сестра – V Starr. Да припомним, че през 2007 г. Винъс Уилямс се дипломира със специалност моден дизайн в Института за изкуство във Форт Лодърдейл.

За първи път в живота си ще живея разделена от Винъс и затова исках всичко да бъде специално.“ – раказва Серена пред Architectural Digest.

Част от всекидневната.

Всеки човек трябва да поеме по своя път. Може и да съм ненадмината на тенис корта, но хич ме няма в интериорните решения. Затова научих много, гледайки как работи Винъс.“ – продължава Серена.

Кухнята.

В интерес на истината, традиционните вкусове на 39-годишната афроамериканка бързо се промениха по време на ремонта, след като спортната звезда успя да превърне сградата в испано-средиземноморски стил в място, където модернизмът и технологиите добре се вписват в минималистичната естетика на интериорния дизайн. Не е изключено, че промяната в стила на Серена може да се дължи и на влиянието на съпруга ѝ Алексис Оханян, който е талантлив интернет предприемач и инвеститор.

Трапезарията.

Въпреки че работите по новия имот продължиха около три години, а младото семейството се премести в него миналия юли, едва преди няколко дни Серена Уилямс официално отвори вратите на новото си жилище за външни лица.

Фоайето-галерия.

Едно от най-впечатляващите помещения е фоайето, което е превърнато в арт пространство: „Веднага щом прекрачите прага, ще ви се стори, че сте влезли в художествена галерия. Това е най-любимата ми част от цялата къща. Толкова е уникална. Досега не съм виждала нещо подобно.“ – разказва с вълнение американката, която – както се разбра – е и голям почитател на изобразителното изкуство. Между другото, фоайето се използва и като хол.

Стаята за караоке.

Серена не е от онзи тип жени, които искат да седят на стол във всекидневната и да сервират чай. Тя обича да се забавлява и да бъде свободна.“ – споделя сестра ѝ Винъс.

Една от баните.

Освен с впечатляващото фоайе, къщата разполага с домашен фитнес със сауна, килер за вино с размерите на нюйоркски апартамент, огромна тераса, трофейна стая, трапезария, голям басейн, стаи за гости, кухня, няколко спални и бани и – разбира се – тенис корт.

Една от стаите за гости.

Навсякъде царуват белият цвят и дървените материали, а огромните 9-метрови френски прозорци, баните с подово отопление и гардеробът – 58 квадратни метра, са част от акцентите във флоридската къща. Наред с това очевидци потвърдиха, че в сравнение с останалите пространства, стаята на дъщерята на Серена и Алексис – Олимпия – е най-екстравагантно проектираното помещение.

Библиотекчата-врата.

Впрочем, по всичко личи, че финалистката от „Аустрелиън Оупън“ си пада и по тайните врати. Библиотечката във фоайето фактически се превръща във врата, водеща към караоке стаята. Място, където сестрите Уилямс обожават да прекарват свободното си време с най-близките си хора, приготвяйки пуканки на специална ретро машина за пуканки.

Оттук можете да разгледате по-добре дома на Серена Уилямс – https://www.youtube.com/watch?v=-TeeIEh2IE8 .