Семейство Симпсън – специалните гости на Balenciaga

Невероятно, но факт! Ако тези дни видите как шефът на полицията на Спрингфилд Кланси Уигъм дефилира по време на текущата Парижка седмица на модата, не е защото халюцинирате. Тази година семейство Симпсън и техните приятели са специалните гости на модната къща Balenciaga. А ето за какво става дума:

 

Първопричината

Щастливите Мардж и Хоумър в Париж.

Пандемията от коронавирус не само поразклати доста модната индустрия, но и я вдъхнови да измисли нови, интересни и безопасни начини, чрез които брандовете да представят новите си колекции висша мода и прет-а-порте. Ала до този момент на никого не му беше хрумвало да го направи чрез анимация…

Един специален епизод

На „Семейство Симпсън“ – който има вече 33 лансирани сезона – се падна великата чест да представи новата пролетно-лятна колекция на Balenciaga за 2022 година. Не само това, но и по този повод бе подготвен и уникален епизод от култовата анимация, който определено може да ви трогне и с инструментала на La Vie en Rose на Едит Пиаф.

Сюжетът

Мардж е напът да сбъдне най-съкровената си мечта.

The Simpsons | Balenciaga започва със зимен Спрингфилд, където виждаме как Хоумър маркира датата 2-ри октомври върху календара. Това е рожденият ден на Мардж и съпругът ѝ иска да я изненада подобаващо. Макар и Хоумър да си казва, че има цяла година до заветната дата, времето бързо отлита и го сварва неподготвен. Затова Хоумър решава да изпрати електронно писмо до седалището на Balenciaga в Париж, молейки ги да му изпратят най-евтиното възможно нещо от техните стари колекции – дори и само да е етикет от дреха – за да зарадва съпругата си.

Демна Гвасалия.

От модната къща решават, че това е поредният американец, който си прави шега с тях, но въпреки това му изпращат зелена рокля на цената от 19 хил. евро. Тъй като семейството не може да си позволи този лукс, на Мардж ѝ е разрешено поне веднъж да се поразходи с прекрасната премяна. На следващия ден майката на Барт, Лиса и Маги я връща обратно в Париж, пишейки много прочувствено писмо, за да благодари на всички от лейбъла, че все пак са ѝ позволили да сбъдне мечтата си, макар и за малко.

Мардж – звездата на вечерта – с прекрасна златиста рокля на луксозния бранд.

Сегашният творчески директор на бранда Демна Гвасалия доста се трогва от думите на Мардж и решава, че тя обезателно трябва да бъде новата му звезда за идното модно дефиле. Впоследствие всички от екипа му заминават за Спрингфилд и като виждат, колко отчаяни изглеждат съгражданите на Мардж, решават да ги „спасят“, като ги включат в Парижката седмица на модата. Разбира се, Демна мотивира всички спрингфилдчани с думите, че на „Шанз-Елизе“ са открили ново KFC…

Завръзката

Ана Уинтър също има изява в специалния епизод.

А какво се случва по-натам? Можете да разберете, като изгледате качената в YouTube серия  – https://www.youtube.com/watch?v=PZHESOq-Gkw. Любопитно е да се спомене, че в нея ще видите и много гостуващи звезди от реалния живот, например модния диктатор Ана Уинтур.