Принцеса София Шведска: „Никога нямаше да постъпя като принц Хари и Меган Маркъл!“

Не всички подкрепят решението на бившите кралски членове – принц Хари и Меган Маркъл – да се оттеглят от кралските си задължения, особено някои благородници. Преди броени дни, в интервю, поместено в Royal Central, британски сайт, който следи всички новости покрай кралските семейства в света, принцеса София Шведска ясно заяви какво мисли по въпроса за Megxit.

 

По време на интервюто на херцогинята на Вермланд бе зададен въпросът дали би постъпила като херцозите на Съсекс. Красивата шведка отговори, че въпреки първите трудни години след сватбата ѝ с принц Карл Филип през 2015-а, когато обмисляла да напусне шведския двор, заради огромния стрес, на който била подложена, тя все пак успяла да отстои на медийните атаки и критиките на благородниците.

Щастливото семейство – принц Карл Филип и принцеса София.

Не, не наистина. Мисля, че все пак успях да намеря фантастичен баланс, а сега виждам само положителния аспект на тези буреносни години, които преживях. Това е толкова голямо предимство – възможността да съумееш да балансираш двата свята. След като станах принцеса, преживях много трудна криза на идентичността. Тук в Южна Африка (става дума за снимките на документален филм за шведския канал TV4) имам една идентичност, а когато се прибера вкъщи – друга. Тук ми е позволено да бъда която си поискам.“ – споделя бившият фотомодел.

Една от фотосесиите на бившия модел в списание Slitz.

Впрочем, „буреносните години“ са много тежък период за 35-годишната красавица, който започва още в началото на връзката ѝ с херцога на Вермланд. Тогава лъчезарната дама бе непрекъснато атакувана и критикувана от различни медии, публикуващи нейни фотографии и видеоклипове от миналото ѝ на модел и риалити звезда – история, много сходна с тази на Меган Маркъл. Да припомним, че откакто американката се обвърза с принц Хари, британските медии не спряха да я нападат, а в същото време боготворяха етърва ѝ Кейт Мидълтън. Така че София и Меган имат много общо помежду си, но именно постъпките им говорят за всяка от тях като личност.

София Кристина Хелквист като малко дете.

В интерес на истината, принцеса София, херцогинята на Вермланд, не е родена „със сребърна лъжичка в устата“. Обратното – красивата шведка е дъщеря на Мари Брит Ротман и Ерик Оскар Хелквист и идва на бял свят на 6 декември, 1984 година, в община Дандерюд, близо до Стокхолм. На 6-годишна възраст се премества със семейството си в град Елвдален, има и две сестри – по-голямата се казва Лина, а по-малката – Сара. Впрочем, по бащина линя във вените ѝ тече и датска кръв.

София и принц Карл Филип в началото на връзката им.

На 20 години започва да се снима за кориците на различни списания, като шведско Slitz, и да участва в телевизионни формати като шведското издание на американското реалити шоу Paradise Hotel. През 2005-а заминава да следва счетоводство в Ню Йорк, а впоследствие добива знания в областта на глобалната етика, науката и комуникацията с деца и младежи. Има и сертификат за йога инструктор. Но в един миг животът ѝ се преобръща на 180 градуса…

Монограмът и гербът на принцеса София.

През 2010-а се запознава с шведския престолонаследник принц Карл Филип, син на крал Карл Густав XVI и кралица Силвия, и искрата веднага пламва помежду им. По-късно същата година шведският кралски двор потвърждава връзката им, а след една година влюбените се преместват да живеят заедно на Юргорден – най-големият от стокхолмските острови.

Кадър от сватбата, състояла се на 13-ти юни , 2015 година.

На 27 юни, 2014-а, годежът им е обявен официално, а след една година – на 13-ти юни – двойката официално сключва брак в Кралската капела на Стокхолмския дворец – тогава бившият фотомодел получава титлите „принцеса“ и „херцогиня на Вермланд“. Оттук можете да видите или да си припомните сватбената церемония на принц Карл Филип и принцеса София – https://www.youtube.com/watch?v=pbcS-WFSwss .

Младото семейство с двете си деца – принц Александър, херцог на Сьодерманланд, и принц Габриел, херцог на Даларна.

През 2016-а, на 19 април, се ражда синът им принц Александър, херцог на Сьодерманланд, а след него, на 31 август, 2017-а, и принц Габриел, херцог на Даларна.