Приказни замъци във Великобритания идеални за перфектна сватба

Да се ожениш в замък може да звучи като нещо невероятно от приказките, но в днешно време тази мечта лесно би могла да стане реалност. Miror представя някои от най-красивите спиращи дъха замъци във Великобритания, които придобиват огромна популярност като места за сватби. Магия, история, приказки, романтика, вдъхновение и прекрасни фонове за сватбени снимки увековечават най-важния ден в живота на всяка двойка, сключила брак в някои от тези прекрасни замъци.

 

Highcliffe Castle, Dorset

Тази грандиозна сграда е впечатляващ фон за всичко – от церемонията до сватбените снимки. Невероятният замък Wintergarden има високи тавани, богат интериор и красив изглед. Просторна зала с цветни прозорци и трапезария, изпълнена със свещи създават една наистина приказна атмосфера. Сватбените церемонии започват на цена от 840 паунда, а наемането на замъка – от 4 895 паунда за 80 гости. Мястото предлага също и изгодни сватбени пакети.

 

Lumley Castle, Durham

Хотел Lumley Castle е идеално място за любители на историята. 600-годишната сграда има разкошни трапезарии за приказна сватбена церемония, както и омагьосващо красива градина за сватба на открито. Историческата обстановка превръща дори сватбената закуска в кралско пиршество. Замъкът се използва също и като хотел, което е допълнително удобство за вас и за вашите гости. Ако имате възможност, непременно отседнете в King James Suite. Lumley Castle предлага сватбени пакети от 5 000 паунда за парти със 100 гости.

 

Pennsylvania Castle, Isle of Portland

Ако за вашия голям ден търсите спираща дъха гледка към морето, огромни зелени градини и луксозно настаняване, то това е вашето място. Замъкът предлага сватбени пакети, множество красиви стаи, изискани заведения за хранене, както и лицензиран бар. Пригответе се да изживеете приказна сватба с тържествена церемония, последвана от вълнуващо нощно парти. Сватбените пакети започват от 9 675 паунда, но можете да получите предложения само за церемония на цена от 2 690 паунда.

 

Osborne, Isle of Wight

Тук можете да получите собствен кон и карета за кралска поява на тържествената церемония или да се насладите на луксозна сватба на плажа. Обстановката е доста специална, благодарение на произведенията на изкуството, грандиозната архитектура и историческите забележителности. Наемането на зони от замъка започва на цена от 1 500 паунда.

 

St Donat’s Castle, South Wales

Разположен само на 40 минути път с автомобил от Кардиф, замъкът пленява с цветните си градини и живописната морска гледка, които несъмнено са идеални за красив сватбен фон. Той е собственост на UWC Atlantic College и е перфектен за по-големи сватбени тържества. Наемането на замъка включва достъп до Bradenstoke Hall, градините Rose, Blue и Beast, Top Lawn с изглед към морето, вътрешен двор, голяма зала и обособена съблекалня в деня на сватбата.

 

Pembroke Castle, Pembrokeshire

Идеален за по-малки сватби, замъкът „Пембрук“ може да приюти до 60 гости на закрити церемонии. Въпреки, че е сравнително по-малък, той също създава незабравима атмосфера и възможности за приказни снимки, както за щастливата двойка, така и за нейните гости. Церемониите започват от 1 000 паунда, а сватбените пакети – от 5 500 паунда.

 

Borthwick Castle, Scotland

Borthwick Castle е домакин на сватби от 1458 г., така че със сигурност там ще сте в добри ръце! Замъкът има специализиран сватбен екип, който ще бъде домакин на граждански или религиозни церемонии в красивите и мистериозни места, разположени в замъка и неговите околности. Менюто предоставя възможност да опитате специални реколти шампанско и изискани вина в компанията на изискана и вкусна храна. Частен наем на Borthwick Castle за сватба през 2018 година за до 26 гости започва от 54 000 паунда за две нощувки.