Подаръчни идеи за всеки запален фен на таро карти

Ето че остава около месец и нещо до светлите коледни празници. Ала въпреки това някои хора отсега започват да изготвят списъци за подаръци, да обикалят магазините или даже вече са успели да купят и опаковат първите коледни изненади.

 

Не е тайна, че през последните десетилетия пророческата параферналия (съвкупност от принадлежности, необходими за дадена дейност) като таро карти, кристални кълба и астрологически книги също доби огромна популярност. Част от това се дължи и на избухнала през 2020-а пандемия. Така че, ако сред вашите близки и познати има фенове на таро картите и окултните науки, тези идеи за коледни подаръци могат да са ви от полза.

 

1. Табла с таро карти

Известната френска парфюмерийна марка Fragonard е измислила хитър подход, чрез който да продава още по-успешно своите продукти. Например табла с нарисувани или залепени изображения на таро карти. Така, освен да се използва за сервиране на сутрешното ви кафе, тази табла може да бъде и прекрасна украса за стаята ви.

 

2. Оракулско тесте

Каквото и да си говорим, таро картите и оракулските колоди (карти, предназначени за ясновидство с ясно съобщение: „Нова любов“, „Време е за медитация“, „Укротете мислите си“) си остават най-предпочитаният подарък. От 10-ти ноември, например, излиза новото тесте с оракулски карти на французойката Лили Барбери-Кулон – „Оракулът на мантрите“. Комплектът съдържа 54 карти и упътване от 128 страници за тяхното използване; илюстрациите са дело на Бастиен Кулон.

 

3. Таро сервиз

Неотдавна ви разказахме, че за тазгодишната си пролетна колекция Dior бе заложил на картите таро. Мария Грация Кюри бе заръчала на италианския художник Пиетро Руфо освен красиви облекла да изработи и специален сервиз с чинии, събрани под името „Съзвездие“ (Constellation). Дори ако вие или хората, за които са предназначени подаръците, не сте особени почитатели на ясновидството, то фината изработка на приборите ще се хареса на всеки истински ценител на изкуството или колекционер.

 

4. Таро-шедьовър

И самите карти за игра могат да бъдат произведение на изкуството. Такъв пример е Arcane Tarot на талантливия французин Максим Симон, който наскоро имаше съвместна изложба с Еманюел Абитбул в парижката галерия Six Elzévir. Но побързайте да си ги поръчате – тези колоди бързо се разпродават.

 

5. Ароматизирана свещ с мотиви от таро картите или астрологията

Свещите винаги са били оптимално решение за подарък. Не само че светлината им е винаги добре дошла по време на късите и студени дни, но и за нула време ароматизират помещението, където са поставени. Освен това феновете на таро картите и медиумите ги използват по време на своите сеанси, за да получават и канализират важни съобщения от висшите сили. Идеален пример е ароматизираната свещ с астрологически мотиви на италианската марка Fornasetti.

 

6. Таро Сеанс

А защо не им осигурите онлайн лично гадаене с професионалист? Много от хората, запалени по таро картите, имат собствени уебсайтове, където са качили тарифите за предлаганите от тях услуги, контакти и допълнителна информация. Някои използват и социалните мрежи Instagram и YouTube. Една от тях е французойката Каролин Дрого, която освен художничка, е и писателка.

 

7. Екскурзия до средновековен замък

Малко известен факт е, че в Унгария се намира замък, чиито стенописи са послужили за вдъхновение на едно от най-първите таро тестета в света – марсилското. Мястото е град Естергом – старата столица на маджарите, където на времето самият Сандро Ботичели е изрисувал някои от стените му с прекрасни алегории: „Умереността“, „Правосъдието“, „Кралицата на Пръчките“ и други. Така че съвсем спокойно можете да резервирате екскурзия до унгарския град и да подарите незабравимо преживяване на вашия любим човек.

Магазин „Дария“

Апропо, софиянци и гостите на столицата могат да се отбият и в езотеричния магазин „Дария“, където ще намерят не само таро и оракулски карти, но и най-различни и интересни предмети. Магазинът се намира на улица „Солунска“ 48, вход от ул. „Цар Самуил“. Работи всеки ден (без неделя) от 11:00 до 19:00 часа.