Първият летящ скутер в света е вече факт

Преди броени дни Тад Шот се превърна в първия човек в света, който се престраши да пробва новата летяща машина по време на автомобилно изложение в американския град Детройт.

 

Някога мечтали ли сте си да полетите на истинска летяща машина като принцеса Лея и брат ѝ Люк Скайуокър в “Междузвездни войни: Завръщането на джедаите”? Сега вече можете!

Кадър от “Междузвездни войни: Завръщането на джедаите”.

Японската фирма Aerwins Technologies създаде първия летящ скутер в света. Машината разполага с двигател, който ѝ позволява да лети близо 40 мин. и да достигне безпроблемно 100 км/ч.

Първият късметлия, изпробвал новата технология, е американецът Тад Шот (съорганизатор на събитието) по време на автомобилно изложение в американския град Детройт.

Щастливецът Тад Шот.

Имах усещането, че съм отново на 15 години и че излизам от прожекцията на поредния филм на “Междузвездни войни”, скачайки директно върху един от техните летящи мотори. Чувството да се издигнеш и да кацнеш е прекрасно. Вълнуващо е, като си помисля, какво може да се случи в бъдеще. Много съм развълнуван.” – разказва с неприкрито вълнение Шот.

занимават с производството на дронове.

Въпреки страхотните новини, сегашната цена за един такъв летящ скутер е около 775 хил. евро. От компанията, обаче, са решили за в бъдеще да я намалят до 50 хил. евро, след като се започне по-масовото производство на иновативната машина. Между другото, първите, които ще имат достъп до такъв вид транспорт, ще са органите на реда. Те ще използват летящите мотори за да патрулират в труднодостъпните зони.

Оттук можете да видите видеокадри от знаковия първи полет на американеца – https://www.youtube.com/watch?v=HA069VUX8js .