Нови вежди – ново лице

Всеизвестно е, че гримът може малко или много да промени излъчването и формата на лицето. Но наскоро се разбра, че и промяната на веждите може да го промени, правейки го по-закръглено, по-удължено или по-ъгловато. Ето как:

 

Всички сме чували, че формата на веждите може да промени погледа на човек, но това, което често пренебрегваме, е, че тя също може да преобрази лицето. Поради тази причина ви представяме три метода, благодарение на които може да направите лицето си по-закръглено, по-удължено или по-ъгловато според Мариан Льокок, гримьорка и основателка на National Brow Artist France.

1. Арковидни вежди за едно по-ъгловато лице

За тези дами, чието лице е по-овално, но искат да бъде по-ъгловато, решението е да „прекроят“ веждите си и да подчертаят ъглите им.

Първо сресвате косъмчетата на веждите си нагоре. След това с молив за вежди правите чертички нагоре, по дължината на косъмчетата. А накрая очертавате краищата и ъглите им, за да им придадете по-ъгловата форма, впоследствие и на лицето си.

2. Прави вежди за едно по-удължено лице

А за нежния пол с по-кръгло лице, при което стремежът е да бъде по-удължено, решението е следното: В случая не акцентирате, а „замазвате“ арковидната форма на веждите. След като те бъдат сресани навън, с очен коректор заглаждате техните ъгли и краища.

3. Закръглени вежди за едно по-закръглено лице

Разбира се, и за жените с по-квадратно лице, които искат то да бъде по-закръглено, също има решение. С помощта на макиажа веждите ще бъдат по-закръглени, за да придадат желаната форма на лицето. Първо с четчица закръглете главата, краищата и ъглите на веждите. След това фиксирайте формата им с молив за вежди и сте готови.

Оттук можете да видите демонстрация на всички варианти – https://www.youtube.com/watch?v=GPtll9HXjq0.