Нов цветен килим краси София

Софиянци, както и гости на града, вече могат да се порадват на прекрасния ландшафт, който се намира до големия и знаков столичен булевард „България“. Ето за какво иде реч:

 

От няколко дни паркът „Здраве“, до булевард „България“ и спирката „Професионална гимназия по текстил и моден дизайн“ на трамвайната линия № 7, може да се похвали с нова „премяна“.

Става дума за прекрасно аранжирани цветове, храсти, включително чакъл, камъни и пясък. Всичките красиви форми препращат към знакови забележителности в България.

Това са Черноморието, изгревът и фарът на Ахтопол, река Янтра и „Царевец“ във Велико Търново, Пловдив с емблематичните си тепета и река Марица, планината Витоша с Черни връх и София и залезът над Пиринска Македония при Благоевград, Петрич и Мелник.

По този начин регион „Триадица“ бе разхубавен още повече, следвайки флоралните и ландшафтни тенденции в някои други държави като Обединените арабски емирства, Нидерландия, Франция, Белгия и Сингапур. Ето защо, ако сте в столицата, не пропускайте шанса си да се полюбувате на вдъхновяващия труд на ландшафтните архитекти и озеленители.