Нощувка в Парижката опера – мисия възможна

Прекрасна новина за феновете на Париж, оперното изкуство и „Фантомът от операта“.

 

 

По данни на уебсайта classicfm, това лято Пале Гарние, в сътрудничество с известния сайт Airbnb, за първи път в своята история ще предложи уникална възможност на двама късметлии. Незабравима нощувка в един от балконите на Голямата зала, специално пригоден за техните нужди.

Голямото парадно стълбище.

Поводът за добрата новина е и дело на Вероник Льору, пра-правнучката на Гастон Льору – автора на романа „Фантомът от операта“: „Класиката на пра-прадядо ми е вдъхновила мнозина и ето защо решихме да направим нещо мило за тях по повод 15-та годишнина на успешния мюзикъл.“ – споделя Вероник Льору.

Голямата зала.

Резервациите за романтичното приключение ще започне точно на Баба Марта – 1-ви март, а тази двойка, която първа превари останалите, ще бъде очаквана на 16-ти юли в Парижката опера. Интересно е да се спомене, че цената на нощувката ще бъде под 50 евро…

Осигурената приказна спалня, гледаща към Голямата сцена.

Победителите ще бъдат посрещнати с фино шампанско и вкусни ордьоври не само от Вероник Льору, но и от артисти от Парижката оперна академия. За тях ще бъде осигурен и частен урок по балет с един от звездните танцьори на академията. Програмата предвижда и изискана вечеря във Фоайе дьо ла Данс – частната репеционна зала на балетистите – и панорамен изглед към целия Париж от покрива на архитектурния шедьовър.

Фоайе дьо ла Данс.

Ала това тепърва не е всичко: на влюбените ще им бъдат показани всички тайни месетенца из Пале Гарие, включително и архивите на операта. А на края на тази вълшебна нощ, преди щастливите победители да се пренесат в света на сънищата, ще могат да се полюбуват на голямата сцена и известните фрески на тавана – дело на даровития Марк Шагал.

Прекрасните таванни стенописи в Голямата зала.

Кой знае? Може би тази невероятна услуга ще бъде повторена отново?