Netflix жегна Мегън Маркъл

На съпругата на принц Хари ѝ се наложи да се прости с най-новия си проект, след като американският гигант за стрийминг се отказа от него. Ето за какво иде реч:

 

По данни на BBC, преди броени дни от Netflix отмениха продукцията на анимационния сериал Pearl („Перла“) на Меган Маркъл. Историята на новото заглавие трябваше да разкаже за приключенията на 12-годишното момиче Пърл, което се вдъхновява от най-различни влиятелни и овластяващи жени от историята.

Да припомним, че американската актриса от няколко години насам се опитва не само да бъде ролеви модел на подрастващите момичета, но е и върл борец за равноправието между двата пола. Archewell Productions – компанията, създадена от херцога и херцогинята на Съсекс – още миналата година обяви, че Меган ще бъде изпълнителният продуцент на Pearl.

На Netflix, обаче, му се наложи да се откаже от анимацията. Причината не се корени в това, че между лейбъла и 40-годишната звезда има някаква вражда. Още миналия месец Netflix отчете рязък спад в броя на абонатите си и сподели опасения, че в близкото бъдеще още милиони могат да се откажат от услугите му. Това е нещо невиждано през последното десетилетие.

Полемиката е свързана с рязко увеличаващите се цени на месечния и годишния абонамент, както и премахването на много известни и обичани филми и сериали от каталога на Netflix. Затова не е чудно, че вече пазарната стойност на компанията е намаляла с повече от 50 млрд. долара, но и че и други кинематографски проекти също последваха съдбата на Pearl. Въпреки това мнозина прогнозират, че дигиталната платформа отново ще си стъпи на краката. С други думи, първият анимационен сериал на херцогинята на Съсекс може и да види бял свят в най-скоро време…