Най-луксозните часовници на едно място – с какви иновации ще ни изненада Baselworld 2020?

Baselworld е една от най-добрите седмици в годината за любителите на часовниците, когато индустрията се позиционира в Базел, Швейцария, за да види най-големите иновации в новите колекции на десетки световни марки часовници, бижута, скъпоценни камъни и технологии.Това събитие е като автомобилното изложение в Детройт или Парижката седмица на модата.

Всяка година в Базел Швейцария се провежда Baselworld – най-големият годишен панаир за часовници и бижута в света. През 2017 година шоуто отпразнува своята стогодишнина. Последното издание на Baselworld 2019 в цифри изглежда ето така: шест дни, 100 000 посетители, над 4000 журналисти, едно шоу.

От 1917 г. насам Baselworld представя тенденциите при луксозните часовници, шикозните бижута, аксесорите с диаманти и скъпоценни камъни. През следващата година се очаква годишният панаир да отвори нова ера с новото разширение на изложбения си център, проектирано от швейцарската архитектурна фирма Herzog & de Meuron.

Baselworld е най-голямото в света шоу за часовници, бижута, скъпоценни камъни и свързаните с тях индустрии. Панаирът свързва най-добрите марки в бранша, сред които Rolex, Patek Philippe, Chopard, TAG Heuer, Hublot и Breitling, с най-влиятелните медии и с най-важните купувачи в света. Baselworld е изключителна платформа, на която големите марки часовници и бижута представят иновациите на годината пред нетърпеливата международна публика.

„Наистина в миналото сме имали малка революция със смартчасовника, свързващият часовник. Напълно вярно е, че днес предназначението на часовника вече не е само да знаем колко е часът. Необходимо е да преоткрием себе си в швейцарските часовници. Това, което създаваме, са произведения на изкуството,” заяви главният изпълнителен директор на швейцарския луксозен часовник Hublot Рикардо Гуадалупе, цитиран от Euronews.

През следващата година изданието на панаира, посветен на премиерните часовници, бижута, скъпоценни камъни и свързаните с тях индустрии, ще се проведе между 30 април и 05 май. Най-голямата промяна в изложението ще настъпи именно догодина, когато шоуто ще последва стъпките на емблематичния Salon International De La Haute Horlogerie в Женева и ще позволи на пресата и търговците на дребно да присъстват и на двете големи търговски събития.

Baselworld представи нова концепция и през 2019 г. Шоуто бе трансформирано в целогодишна маркетингова и комуникационна платформа, поради което въведе множество нови и предимно цифрови комуникационни инструменти.