Наоми Осака – новото лице на Louis Vuitton

„Близкото ми обкръжение вярва в мен много повече, отколкото аз вярвам в себе си.“

 

 

„Когато мечтаеш, си редиш пъзела в главата по свой си начин. Но е по-интересно, когато в реалния живот нещата не се случват точно така, както си ги планирал.“

„Мнозинството от хората ме познават от Откритото първенство на САЩ. През повечето време не показвам емоции. Но когато първенството приключи, съм изключително емоционална. Ако съм разстроена, си хвърлям ракетата.  За мен всяка тренировка и всеки мач, който изиграя, са изпълнени с усещането, че годината, в която съм го направила, е едновременно и много кратка, и протяжно дълга. Причината за това са усилията, които влагам .“

„Как стигнах до тук е истинско чудо – но и вие може да го постигнете!“

Това са думи на Наоми Осака – 23-годишната тенесистка, която е на 29-о място в списъка на 100-те най-високоплатени спортисти в света.

И именно тази звезда в тениса е новото лице на марката Louis Vuitton. Френският моден бранд обяви партньорството си с нея, публикувайки снимки от последната си колекция, в която участва и тенис звездата.

Осака не скри вълнението си в профилите си в „Туитър“ и в „Инстаграм“:

„Това е абсолютна лудост! Да бъда удостоена с честта да бъда новото лице на Louis Vuitton!

Забавно е! За първи път купих на майка ми чанта на Louis Vuitton, когато бях на 16 – като подарък за рождения й ден и от тогава тази покупка се превърна в традиция.“

От Louis Vuitton обявиха в специално съобщение до медиите, че Осака е многостранно развита личност, независима и съвременна жена, която по перфектен начин олицетворява разбирането на френската марка за съвременната жена. Тя е изключителна – ролеви модел за подражание на младите“.

Брандът публикува и снимки, направени от Никола Гескиер, който отговаря за дамските колекции. На тях Осака е с шарена рокля и държи чанта с отличителния монограм на прочутата марка.

Гескиер подчерта, че „кариерата и убежденията на Осака са вдъхновяващи и няма да е пресилено, ако каже, че е изпълнен със страхопочитание към нея“.

„Тя остава вярна на себе си и не прави компромиси с ценностите си. Очаквам с нетърпение да споделя новите ни съвместни проекти през следващата година!“

Наоми Осака, която е от хаитянски и японски произход, се оказа горещ привърженик на движението „Животът на чернокожите има значение“. По време на мачовете си през 2020-а тя излизаше на корта с маска, на която бе изписано име на жертва на полицейско насилие.

„Знам, че навсякъде по света хората гледат тенис. И може би не всеки знае историята им. Не е чувал, например, за Бриона Тейлър. Но като види името й, може да го потърси в „Гугъл“.

Освен това Осака използва модните си изяви, за да демонстрира своята японска  идентичност. На Седмицата на модата в Ню Йорк тя рекламира дрехи, създадени от японската марка ADEAM. В тях се съчетават драперии и волани, характерни за съвременната японска мода.

Новината, че Наоми Осака е новото модно лице на Louis Vuitton, дойде, след като се появи на корицата на американския Vogue с рокля на Louis Vuitton. Снимката е направена от известната фотографка Ани Лейбовиц.