На юбилея си Камерън Диас обяви – искам да доживея 110 години!

Днес, 30 август, холивудската актриса Камерън Диас празнува юбилей и всички прожектори са насочени към нея.

През последните няколко години тя не играеше толкова активно в киното, но преди няколко месеца ни изненада с новината, че ще се завърне в екшъна на Netflix „Back in Action“ („Отново в действие“) заедно с Джейми Фокс.

До този момент тя се бе фокусирала върху отглеждането на малката си дъщеря и признаваше, че за нея е важно да води здравословен начин на живот.

Признава, че вече не се гримира и че тази промяна се отразява изключително добре на кожата й, като освен всичко друго Камерън е започнала да се харесва и как изглежда без грим.

Сутрин Диас ползва за лицето си Microderb scrub на Goop Glow. После си слага ретинол и олио за лице.

Тя отчита като нещо положително периодичното гладуване. Героинята от „Ангелите на Чарли“ признава, че в семейството й са дълголетници и тя се надява да доживее до 110 години, следвайки правилата за здравословен начин на живот.

Обича да тренира, но след като си навяхва крака, осъзнава колко е важно човек и да си почива.

По време на процеса на възстановяване признава, че се чувства по-силна, отколкото е била преди. Но не смята да престане с тренировките във фитнеса – държи да изгражда мускулна маса особено сега – когато е в началото на своите 50години и хормоните й започват да се променят.

Камерън признава, че откакто се радва на двегодишната си дъщеря Радикс, която е плод на любовта й с 43-годишния китарист Бенджи Мадън, който вече е неин съпруг, цялата й концепция за остаряването се е променила и тя е много развълнувана от това, което й предстои.

„Когато си на 40 години, оценяваш кои са родителите ти и заради това искам и моята дъщеря, когато стане на 40, да има до себе си майка, която е в кондиция“ – обяснява Диас защо е толкова мотивирана да живее здравословно до дълбока старост.

Радикс с баща си.

Диас добавя, че сред приятелките си тя е най-възрастната майка – родила е дъщеря си на 47 години през 2020 година. И не спира да повтаря колко е щастлива заради подкрепата на приятелките си.

Въпреки че Камерън започва кариерата си като секссимвол с ролята си в „Маската“, днес тя признава, че е превъзмогнала необходимостта да бъде „секси“ по всяко време.

„Искам да бъда силна и здрава, да съм стройна и еластична, за да правя онова, което обичам“ – подчертава Диас.

А по отношение на своите специални тайни за младост, Камерън Диас разкрива, че избягва захарта. Затова е създала и собствена колекция вино – Avaline, в което няма допълнителна захар, изкуствени оцветители и допълнителни сулфити.