Majestic Escapes от Harry Winston

В последния брой на списание Banker Special е отделено внимание на бижутерското изкуство на прочутия бранд Harry Winston. Автор на статията е Силвия Джагарова. Публикуваме я без съкращения.

Вълшебната същност на природата оживява чрез камъни, пищни като самия пейзаж. Този път високото бижутерско изкуство на прочутия бранд Harry Winston ни пренася в четирите краища на света – в сърцето на невероятни пейзажи- благодарение на изключителните бижута от новата колекция Majestic Escapes.

Санторини: Shades of Blue

Спокойна красота, уловена в безкрайно море от скъпоценни камъни с цвета на морска вълна. Санторини, едно от най-магическите места в света, е вдъхновило създаването на истински шедьовър от диаманти, сапфири и аквамарини.

Единствената по рода си огърлица изразява специалната индивидуалност на този живописен град с неговите сгради, боядисани в бяло и синьо, изразени с диаманти и сапфири, както и спокойните води, които искрят в подножието на стръмните скали, символизирани от осем аквамарина.

Перфектният обков на камъните позволява огърлицата да се движи с изключителна грация и плавност. Комплектът Shades of Blue включва и чифт обеци от аквамарин, син сапфир и диаманти.

Крайбрежието на Амалфи: Bougainvillea

Необикновените бижута Bougainvillea – колие и обеци – украсени с рубелити, турмалини, тюркоази и диаманти, въплъщават целия чар и красота на средиземноморския пейзаж.

Ароматните цветове на бугенвилията са преосмислени чрез скъпоценни камъни с цвета на фуксия, къпещи се в тюркоазена вода. Колието Bougainvillea включва осем рубелита, които напомнят зашеметяващите розови листенца на бугенвилията, типични за крайбрежния регион, докато тюркоазът и турмалините отразяват великолепието на морето на заден план.

Архипелагът Фиджи: Turquoise Waters

 

Перлата на Тихия океан е изразена с несравнима селекция на скъпоценни камъни. Линията Turquoise Waters се състои от огърлица и обеци, украсени с редици тюркоази, във формата на кабошон, обсипани с диаманти и сапфири, улавящи яркото синьо на морето и златните нюанси на пясъците на Фиджи. Великолепните сини камъни на това колие оживяват благодарение на специалната гъвкавост на дизайна.

Остров Окинава: Paradise Harbor

Тихият японски остров е място с абсолютна красота. Колието Paradise Harbor напомня за изгрева над Окинава, когато водите са спокойни и слънцето започва да наднича над хоризонта, разпръсквайки своите светлорозови и лилави лъчи върху тъмносиния океан. Това стилно колие на Harry Winston включва диаманти и тюркоазени перли, редуващи се с бели перли, украсени с розови сапфири.

Остров Сейнт Сартс: Island Waters

Множеството скъпоценни камъни в сини и зелени нюанси напомнят за водите на далечни острови. Картината на една от най-идиличните дестинации в Карибите се откроява с плавно преливане на цветовете, където крайбрежието с палми и кристалночисти води се среща с тъмносиния океан. За да отразят цветната топография на острова, експертите на Harry Winston са подбрали най-невероятните камъни, които заедно образуват перфектно преминаване от светлозелено до тъмносиньо, отразявайки цветовете на Сейнт Бартс. Водната палитра от сини и зелени турмалини, комбинирани с диаманти, по магичен начин напомнят спиращ дъха пейзаж.

Rainforest

Комплектът Rainforest – колие обеци и пръстен – е изработен от зелени цаворити в различни нюанси, въплъщаващи изобилието на тропическата гора. Смарагдовият цаворит се намира в центъра на три последователни реда скъпоценни камъни с преливащи цветове: тъмнозелено, след това светлозелено и накрая диаманти.

Този изискан дизайн, както и цветовата палитра, символизират различните слоеве на гората, докато диамантеният пръстен изразява лъчите светлина, които проникват в листата и осветяват водопадите и ручеите, бликащи от земята.

Гранд каньон: Colors of Sunset

Едно пътешествие от цъфтящите бугенвилии по крайбрежието на Амалфи до сините куполи на Санторини, от залеза над Гранд каньон до тучната зеленина на тропическите гори, от плажове с розов пясък до красиви тюркоазени води…

Колието и пръстенът Colors of Sunset напомнят тържествената красота на едно от седемте природни чудеса на света. Пурпурно-розови сапфири и оранжеви гранати са комбинирани с диаманти в хармонична вълнообразна огърлица, която напомня за спиращата дъха гледка на Гранд каньон при залез, когато слънцето разцепва небето и пейзажът се променя от оранжево до розово.