Лукс и уют в замъка на Пепеляшка в „Дисниленд“

Замъкът на Пепеляшка е навярно най-известната атракция в лунапарка Walt Disney World’s Magic Kingdom Park в американския щат Флорида. Затова не е за чудене, че интериорът на сградата е не само царствен, но и доста комфортен. В този ред на мисли преди няколко дни излезе много интересно видео в социалната мрежа TikTok, което ни развежда из мистериозния луксозен апартамент на замъка. Ето за какво става дума:

 

Най-посещаваният увеселителен парк в света отваря врати на 1-ви октомври 1971 г., като броят на посетителите му надхвърля 20.9 млн. през 2019 година. За този огромен успех допринася и приказният замък на Пепеляшка – издигащ се гордо в самия център на „Дисниленд“ – вдъхновен от архитектурата в култовия анимационен филм от 1950-а и няколко реални замъка в Европа.

Въпреки че величествената постройка служи за идеален заден фон на сума ти фотографии, малцина са тези, които имат достъп до най-шикозната част на замъка – Cinderella Castle Suite. По този повод неотдавна брандът качи ново TikTok видео в личния си профил, за да запознае публиката в какъв разкош отсядат гостите и победителите в конкурсите на „Дисниленд“. Видеоматериалът не остана неоценен и вече е гледан над 3 млн. пъти.

Както се вижда на записа, мозайката пред врата на луксозния апартамент представя прочутата тиквена каляска от анимацията и е изработена от 30 хил. ръчно положени плочки. Както споделя Рейчъл Аскинаси от медията Business Insider, някои от тях са изработени от истинско злато.

В спалнята веднага правят впечатление двете царствени легла с балдахин и пищно спално бельо. Над тях се виждат две латински букви „С“, профилирани със злато. Фактически те са препратка към английските имена на Принца и Пепеляшка:  Prince Charming и Cinderella.

Другите впечатляващи акценти в интериора са портретът на главната героиня, висящ над камината, и „магическото“ огледало в личната стая, които „с малко вълшебство“ се превръщат в плоски LED телевизори. Не бива да се пропускат и невероятните витражи, изобразяващи приказната история на Пепеляшка.

Банята е другото произведение на изкуството в луксозния апартамент. Джакузито е заобиколено от три изключителни мозайки, показващи невероятни пейзажи от анимацията. Над него се пускат нощните светлини, които – чрез специални ефекти – представляват нощно звездно небе, което допринася допълнително за специфичната и романтична обстановка на апартамента. Освен огромните полилеи във формата на корона, впечатляват и двете медни мивки, чиято цел е „ да напомнят на Пепеляшка за по-скромното ѝ минало“, както ни информира гласът на разказвачката. А в края на посещението на това вълшебно място всеки гост получава реплика на оригиналната стъклена пантофка от рисувания филм.

Оттук можете да видите и въпросния видеоклип – https://www.tiktok.com/@disneyparks/video/6915512701506571526?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.insider.com%2F&referer_video_id=6915512701506571526&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1 .

Любопитно е, че за да се намали шансовете за „нормално“ резервиране на луксозния апартамент, „Дисни“ обявява цената от 40 хил. долара за нощувка. И въпреки интереса от страна на милионери и известни личности, американския бранд остава все така непреклонен.