Лъвски портал: Символика, значение и енергийно влияние

Осми август отмина, но за мнозина медиуми и астролози, както и за хора, изкушени от езотеричните учения, тази дата е с голямо значение. Разказваме ви защо.

 

Същност

Всяка година на 8-ми август Слънцето в астрологичния знак Лъв се изравнява със звездата Сириус (позната още и като „духовното слънце“). По този начин се отваря така нареченият Лъвски портал, „подсилен“ с високочестотната енергия на двете изравнени космически тела.

Този астрономичен феномен се случва между 28-ми юли и 12-ти август, въпреки че именно 8-ми се смята за официалния ден от активирането му. Тогава Слънцето и Сириус са много близо до Земята и се изравняват и с колана на съзвездието Орион.

Енергията на звездата Сириус влияе върху разкриването на нови възможности, повече осъзнатост, еволюция на съзнанието и новото начало.

Осмицата в нумерологията

Осмицата символизира безкрайността, равновесието, овластяването и трудолюбието. Наред с това числото помага и за по-бързото манифестиране и сбъдване на най-съкровените ни мечти и сънища, независимо дали става дума за бизнес, любов, нови запознанства, пътешествия. Затова не е изненадващо, че за мнозина август е месецът на сбъднатите желания.

Влиянието на петия астрологичен знак – Лъва

Характерните черти на зодиакалния знак са смелостта, силата и изразяването, а Лъвският портал ги подсилва още повече. Разбира се, това космическо влияние не се отразява еднакво добре на всички. Става въпрос, че за да може човечеството да продължи напред със своята еволюция – и да приеме тези небесни дарове – то трябва да се откаже от всичко вредно и негативно, което го задържа назад: навици, работа, токсични и кармични връзки, страхове. А личностното израстване невинаги е толкова лесно или бързо.

Освен това Лъвът управлява Петия астрологичен дом, който отговаря за творческите ни пориви, изкуството, грижите за децата и желанието за любов и сексуални игри.

Полезни съвети

Тъй като такива специални явления като Лъвския портал могат директно да повлияят върху начина, по който тялото ни се чувства, е много възможно да усещаме умора (физическа или емоционална), объркване, странности или силни пориви на чувствата, свързани пряко със сексуалното или творческото желание. Все пак израстването и трансформациите – макар и за наше добро – рядко са благоприятни и спокойни.

Ето защо – от 8-ми до 12-ти август – е хубаво да си почивате, да медитирате, да пиете повече вода, да прекарвате време сред природата, да се занимавате с приятно и любимо занимание и да избягвате да се ангажирате с всичко, което е крайно изтощаващо и трудоемко.