Лацио – там, където ви плащат, за да се венчаете

На какво ли е способен един италиански регион, за да задвижи отново местната си икономика? Разказваме ви каква е именно най-новата гениална идея на Лацио.

 

Красотата поражда идеите

Изглед към Тиренско море от Лацио.

Всеизвестно е, че Италия бе сред най-засегнатите държави по време на пандемията от коронавирус. Освен здравословно, тя бе ударена и икономически, заради отлива на туристи. Това се отрази и на региона Лацио (Latium), където се намира и вечният град Рим. Макар и той да си остава все толкова желана туристическа дестинация, местната власт трябваше да измисли нови начини, чрез които отново да възроди икономиката на региона.

Пари срещу сватба

Новата инициатива „In Lazio With Love“ („В Лацио с любов“) е директно насочена както към местното население, така и към чужденците, които желаят да сключат брак в родината на Данте Алигиери. От 1-ри януари до 31-ри декември тази година, ако си кажете „да“ – или по-точно „си“ – можете да получите безпроблемно 2000 евро. За целта трябва само да докажете, че церемонията се е провела в границите на региона.

Брак „по сметка“

Услугите на DJ-ия, кетъринг фирмата, отчето, юридическото лице, което ще ви венчае, сватбената рокля, цветята, планирането, декорациите – всичко това влиза в цената, която ще бъде поета от Лацио. По данни на Никола Дзингарети, президентът на Лацио, сумата от 10 млн. евро вече е била заделена за този възстановителен проект.

В същото време, според всекидневника „Гардиън“, 9000 двойки в региона са стигнали до олтара от началото на кризата през 2020 г. до този момент (само през 2019-а броят им достигнал 15 хиляди). Впрочем, Италия е сред най-желаните дестинации за сключване на брак и сред холивудските звезди. Такъв пример са Том Круз и Кейти Холмс и пищната им венчавка преди 16 години.