Кралското семейство: Какво се случи с профила на принц Чарлз и Камила в Twitter

Предни няколко дни феновете на първородния син на Елизабет Втора и втората му съпруга се изненадаха, влизайки в официалния им профил в социалната мрежа. Разказваме ми каква е промяната в него и от какво е предизвикана.

 

За някои първопричината може да бъде техническа грешка, но според The Daily Mail официалният профил на принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс –  @ClarenceHouse – е с изключена опция за добавяне на коментари под публикациите. Причината? Оказва се, че четвъртият сезон на хитовия сериал по Netflix „Короната“ разпалва хорските страсти, повече от необходимото.

Докато телевизионният филм все пак се стреми да се придържа към фактите (през по-голямата си част), екранизираната изневяра на принц Чарлз и мъченическата съдба на популярната и обичана принцеса Даяна, доведе до бурни коментари от страна на феновете. Бързият им прочит показва, че мнозинството е склонно да вярва, че всичко показано „Короната“ е 100% истина. Но създателите лентата никога не са твърдели, че връзката между принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс, представени във филма, са се случили по-абсолютно същия начин в реалния живот.

Отляво: Истинските Чарлз и Камила, отдясно: актьорите в „Короната“.

The Daily Mail набляга и на факта, че романтичните отношения между Чарлз и Камила не са съществували, докато той все още е бил женен за Даяна. Промяната се забелязва чак през 1986-а, когато бракът на родителите на Уилям и Хари отдавна е започнал да се разпада. Още повече, че принцът на Уелс вече на няколко пъти е обяснявал публично какво точно се е случило в семейството му.

Принц Чарлз и принцеса Даяна през 1986-а.

Затова е съвсем разбираемо, че коментарите под туитовете на хулената двойка бяха ограничени: „Хората, които @ClarenceHouse следва или споменава, могат да отговарят.“ Функциите за харесване и споделяне също работят. Преди наложената промяна доста от виртуалните мнения изглеждаха по този начин: „Всичко в „Короната“ е истинско. И все още има много неща, които не са показани. Как изолираха Даяна, как ѝ се присмиваха, как я подлудиха, как Камила играеше ролята на домакиня в собствения дом на Даяна.“.

Много съм натъжена, че голяма част от зрителите продължават да вярват на всичко, което виждат в „Короната“, включително взаимоотношенията между Чарлз и Камила… Това просто не е вярно.“ – споделя с разочарование кралският биограф Сали Бедел Смит.

Сали Бедел Смит.