Коя е новата първа дама на Украйна?

Олена Кияшко (както е моминското ѝ име) е новата първа дама на Украйна. Тя е съпругата на Володимир Зеленски, който спечели президентските избори срещу Петро Порошенко.

Тя е родена на 16 февруари 1978 г. в град Кривой Рог. Завършила е строителния отдел на Техническия университет в Кривой Рог. Женена е за Володимир Зеленски от 2003 г. Заедно отглеждат две деца. Тя е автор и сценарист на театралното студио „Квартал 95“.

Олена почти не e работила по специалността си на архитект, но с удоволствие пише текстове за „Квартал 95“. Тя е почти неизвестна за обществото. По време на брака си, както обикновено, тя остава в сянката на звездния съпруг, рядко говори публично. Въпреки това, Олена е учила със своя съпруг в едно и също училище в паралелни класове. Познаването на бъдещото семейство Зеленски става по-късно, когато тя учи в строителния факултет, а Владимир в друго висше учебно заведение се готви да стане адвокат.

Съпругата на Зеленски притежава ценни книжа и е един от крайните бенефициенти на Kvartal 95 studio Ltd., Zeları Fish Ltd, Aldorante Limited (Кипър), Film Heritage inc (Белиз) и San Tommaso CP K. (Италия).