Ким Кардашиян – защитничката на Армения

Съпругата на Кание Уест може да е скандална и противоречива личност, но много държи на семейните традиции и родовата си памет. Преди броени дни, използвайки влиянието си в социалните мрежи, Ким Кардашиян реши да се намеси в политическите разногласия между Армения и Азербайджан. Ето за какво става дума:

 

Споровете между Азербайджан и Армения, свързани с териториални им претенции – най-вече заради Нагорно-Карабахската република (непризната държава и спорна територия между Армения и Азербайджан), едва ли ще затихнат скоро. Неотдавна азербайджанското Министерство на отбраната заплаши да бомбардира арменската атомната електроцентрала „Мецамор“. Заплахата достигна и до ушите на Ким Кардашиян, която незабавно използва профила си в социалната мрежа Instagram, за да информира последователите си – наброяващи към 179 милиона – какво се случва между двете бивши съветски републики.

Арменската атомната електроцентрала „Мецамор“.

Въпреки продължаващата световна пандемия, Азербайджан реши да наруши призива на ООН за глобално примирие и започна да заплашва Арменската република чрез непровокирани атаки.“ – гласи разказът на 39-годишната риалити звезда в Instagram.

Цивилни структури в Армения бяха набелязани от Азербайджан, който заплаши да бомбардира и атомната електроцентрала в град Мецамор. Междувременно Конгресът на Съединените американски щати ще гласува следващата седмица промени в Закона за национално отбранително разрешение, с които ще бъде гарантирано, че САЩ няма да предоставят на Азербайджан военна подкрепа, ако тя реши да атакува Армения и Нагорно-Карабахската република.“ – продължава посланието на инфлуенсърката.

Нагорно-Карабахската република е отбелязана в зелено, а в жълто е Азербайджан.

Освен това Ким Кардашиян апелира към международната общност да „обърне внимание и да се намеси с политически и дипломатически мерки за предотвратяване на ненужната ескалация и загубата на човешки животи“.

Ким със сестра си Кортни.

Дъщерята на Робърт Кардашиян и Крис Дженър ще продължава да подкрепя сънародниците си в Армения и да се моли за „всички, които са въвлечени в сегашното напрежение на арменско-азербайджанската граница“. Допълнително тя призова своите фенове също да се ангажират с актуалната международна тема, като се обърнат към американските сенатори и представители с молба за подкрепа на Армения.

Робърт Кардашиян и Крис Дженър.

Да припомним, че във вените на бизнесдамата тече и арменска кръв – баща ѝ Робърт Кардашиян е трето поколение арменски американец. Въпреки че представители на арменския народ са се разпръснали навсякъде по света, поради различни причини и в търсенето на по-добър живот, те не спират да се подкрепят взаимно и да пазят родовата си памет. Затова не е случайно, че през 2015-а, докато обикаляше из Армения, Ким отдаде почит на загиналите си сънародници по време на Арменския геноцид през XX век.

Мемориалът на арменския геноцид в Ереван.

Впрочем Ким Кардашиян определя себе си като „наистина религиозна християнка“, което пролича през октомври миналата година. Тя посети заедно със семейството си Ечмиадзинската катедрала в Армения. Причината – да бъде кръстена с трите си малки деца от Арменската апостолическа църква. Тогава получи и кръщелното си име Егине, Псалм стана Вардан, Чикаго – Ашхен, а Сейнт – Григор. Но какво се случва с най-голямата ѝ дъщеря Норд?

В интерес на истината тя е кръстена още през 2015 г. – преди всички останали – в църквата „Свети Яков“, намираща се в арменския квартал на Йерусалим. Нейна кръстница е леля ѝ Клои Кардашиян.

В момента Ким Кардашиян е студентка по право и е решила твърдо да поеме по стъпките на баща си. Родителят ѝ печели огромна известност, бидейки адвокат по делото на прочутия футболист и актьор О’Джей Симпсън, обвинен през 1995-а в двойно убийство. Въпреки многобройните улики, Робърт Кардашиян успя да спаси приятеля си Симпсън от решетките.