Кейт Мидълтън призна, че е диагностицирана с рак

Във видеосъобщение 42-годишната принцеса на Уелс Кейт Мидълтън потвърди един от слуховете за нейното здраве, а имено, че е диагностицирана с рак на стомаха след коремната операция, направена й през януари.

Тя добави, че това е бил огромен шок за нея и за съпруга й – принц Уилям. Освен това й е трябвало време, за да обясни случващото се с нея на трите й деца. В момента тя се подлага на химиотерапия. Докато говореше за лечението си, Кейт нарече съпруга си – принц Уилям – велик източник на утеха и увереност.

Тя добави, че такива са и любовта, подкрепата и добротата, които тя е почувствала в думите и действията на десетки хора, проявили загриженост за състоянието й от момента, в който тя престана да изпълнява задължнията си като принцеса на Уелс.

„Това означава толкова много и за двама ни“, продължи Кейт Мидълтън.

Междувременно говорител на двореца в Кенсингтън потвърди, че 41-годишният принц Уилям ще продължи да изпълнява задълженията си, независимо от лечението и процеса на възстановяване на съпругата му.

„Принцът ще продължи, както от началото на годината, да поддържа баланса между това да подкрепя съпругата и семейството си и да изпълнява официалните си ангажименти“, уточни говорителят.

Той добави, че в момента принц Уилям е изцяло със семейството си, тъй като децата им – 10-годишният принц Джордж, 8-годишната принцеса Шарлот и 5-годишният Луис са във великденска ваканция.

Припомняме, че след като Кейт Мидълтън бе оперирана през януари, принц Уилям остави на заден план задълженията си в Двореца и се посвети изцяло на семейството си, докато съпругата му се възстановяваше.