Каква е новата еко мода сред аксесоарите?

Изящество и стил в помощ на природата

В съвременния живот все по-усилено навлиза тенденцията да се грижим за опазването на природата. Световните модни марки не изостават от тренда и произвеждат оригинални ръчно изработени екологични бижута от устойчиви материали, които не нанасят щети на околната среда и не нарушават човешките права. Възможно ли е да бъдем елегантни и стилни, носейки аксесоари, създадени от екологично чисти технологии за почистване, обработване и повторно използване на металите? Предложенията на Living It са доказателство, че отговорът на този въпрос определено е „ДА“.

Treaty Boutique: бижута без технологии

Използвайки древна техника за запояване, Treaty Boutique гарантира, че всичките им бижута се изработват без използването на съвременни технологии. Ниската консумация на енергия при създаването им ги прави изключително устойчиви. Всяко бижу на компанията се създава ръчно от Маги и Джош Раунд в Корнуол и изобразяват форми, от естествения пейзаж на окръга. Олово и никел не се използват, а само качествено сребро, което е полирано за постигане на уникалния дизайн на марката.

JORD: оригинални дървени часовници

За производството на уникалните си дървени часовници, JORD използва тринадесет различни вида дърво. От бамбук до абанос, всеки часовник разполага с красива естествена каишка, изработена от устойчиви ресурси като стари мебели, които иначе биха били изхвърлени. Дървеният материал е естествен и това го превръща в много по-ефективен за оформяне и третиране, отколкото други, произведени от човек материали.

Emma Aitchinson Jewellery: рециклирано злато и сребро

Марката набавя всичките си материали от Обединеното кралство и гарантира, че използва само рециклирано злато и сребро. Компанията е въглеродно неутрална и е една от най-екологичните марки в тази класация. Всъщност, тяхната цел е да могат да се нарекат бранд със 100% устойчив бизнес в близко бъдеще и да отворят свое „еко-приятелско“ студио. Колекцията Plastic Oceans съдържа бижута в нестандартни форми, вдъхновени от природните елементи.

Girard-Perregaux: сертифициран от Световния диамантен съвет

Girard-Perregaux е член на Responsible Jewellery Council и произвежда едва 12 000 часовници годишно, което ги превръща в рядка стока, жадувана от ценителите на лукса . Следвайки строг кодекс на екологични, етични и социални практики, марката гарантира, че тяхната верига на доставки е възможно най-прозрачна и че използваните метали и скъпоценни камъни са от проследими и устойчиви източници като всеки един диамант е сертифициран от Световния диамантен съвет.

Arabel Lebrusan: екологични годежни пръстени

Работейки с майстори бижутери в цяла Испания, Arabel гарантира, че всеки камък е устойчив и етично произведен като наблюдава създаването му, за да е сигурна марката, че се избягва употребата на  химикали и вредни производствени процеси. Всички използвани златни и скъпоценни камъни са 100% рециклирани като се гарантира, че уязвимите общности при добиването и продажбата им не се експлоатират. Едно от определящите качества на бранда е, че той се е ангажирал да дава тримесечно дарение на благотворителната организация The Water Project, независимо дали е получил печалба или не.