Jaguar F-Type R AWD Coupe – една мощна машина

Новият Jaguar F-TYPE изглежда по-добре от всякога и олицетворява дизайна на марката в най-чистия й вид. Двуместният спортен автомобил предлага перфектен баланс между изпълнение на пътя и удоволствие от шофирането с още по-внушителен дизайн и купе, създадени с луксозни материали и красиви детайли.

Гамата от мощни двигатели включва опции с четири, шест и осем цилиндъра, всеки от които съвпада с осемстепенната ръчна скоростна кутия Quickshift. Водачите могат да използват както селектора на SportShift, така и монтираните пера на волана.

Новият F-TYPE предлага и още екстри, които са насочени към удобството на водача. Сред тях са 12.3-инчов TFT дисплей с висока разделителна способност, информационно-развлекателна система Touch Pro с Apple CarPlay и система Android Auto. Специално внимание заслужават и двете качествени звукови системи от Meridian, които предлагат подобрено възпроизвеждане на звука.

Ентусиастите ще оценят новия V8 двигател с мощност 575 конски сили, подобреното шаси и интелигентната система за задвижване на всички колела, която показват изключителни резултати при всякакви условия, като запазва присъщата си способност за съхранение и използваемост.

Увеличената мощност на F-TYPE R е съчетана с изцяло подобрено шаси с нови, по-широки, 20-инчови колела в гланцирано черно с диамантено завършено покритие, както и нови адаптивни амортисьори, осигуряващи още по-голяма пъргавина и отзивчивост. Интериорът се отличава с 12-степенни седалки с кожа Windsor с шевове Light Oyster или Mars с шевове Flame Red. Други акценти включват дисплей, обгърнат в Alcantara с релефен монограм и алуминиеви пера на превключвателя на предавките. Базовата цена на автомобилът ще започва от 54 000 паунда