Иновативното Bentley Bacalar стъпи на сцената във върхова форма

Bentley Mulliner разкри последният си иновативен модел Bacalar – поразително ограничено издание на кабриолет с отличителните инициали GT.

 

Предстои да бъдат създадени едва 12 бройки от този модел на Bentley Mulliner. Става дума за най-редките Bentley-та с две врати от модерната епоха. Името идва от мексиканско езеро, известно с естествената си красота.

Ако се върнем назад в историята Вentley Mulliner е най-старият автобус в света – още от зората на автомобилостроенето, а фокусът на най-новото творение е върху изключителността и върховният лукс. Представянето на Bacalar съвпада с новата стратегия на Mulliner, която се отличава със създаването на три типа сегменти характерни за марката: Classic, Collections и Coachbuilt.

Под грамадния капак се намира 6.0-литровият W12 TSI мотор с 650 конски сили и 900 нютон метра, които ще задвижват 22 цола лимитирани джанти. От Bentley твърдят, че това е най-модерният 12-цилиндров двигател в света и мощността му отива в усъвършенствана система за задвижване на всички колела.

Кабината е снабдена слуксозна тапицерия и компанията твърди, че материалите идват от изключително редки и екзотични източници. Всички Bentley Bacalar са разпределени за клиенти от цял ​​свят, така че за съжаление няма да видим тази кола в шоурума, защото бройките са продадени още преди производството им.

Всеки модел е ръчно изработен във фабриката на Bentley, която притежава първият сертифициран въглерод-неутрален завод за производство на луксозни автомобили в света.  Прогнозите за цената на този рядък автомобил предполагат стойност от близо 3 милиона долара.